فتوشاپ (Photoshop) یکی از معروفترین نرمافزارهای ویرایش عکس با کاربردهایی بسیار وسیع است. این نرمافزار نه تنها توسط طراحان گرافیک، عکاسان و تصویرسازان استفاده میشود بلکه کاربردهای زیادی در طراحی سایت نیز دارد و میتوانید در مقاله "فتوشاپ چیست؟" بیشتر درباره آن بخوانید. خروجیهای مختلفی از این نرمافزار میتوان گرفت که فرمت PSD یکی از اینهاست.
منظور از PSD چیست؟
PSD به فرمت اختصاصی نرم افزار فتوشاپ (photoshop) گفته میشود که با عنوان طرح لایه باز نیز شناخته میشود. استفاده از این فرمت به طراحان این امکان را میدهد تا طرحهای خود را با قابلیت ویرایش لایههای مختلف تصویر ذخیره کنند. به این ترتیب بعدها میتوانند از آن برای طراحی سایت، برنامه نویسی Front-end، ساخت پوستر، آگهیهای انتخابی و بسیاری موارد دیگر استفاده کنند.
PSD در واقع مخفف عبارت Photoshop Document است. اگر طراحان از طرحهای خود خروجیهایی نظیر JPG، PNG یا GIF بگیرند، بعدها قابلیت ویرایش آنها را نخواهند داشت. چرا که نمیتوان از قسمتهای مختلف این طرحها به صورت جداگانه استفاده کرد. این مسئله در طراحی وب اهمیت زیادی دارد. اما آیا میتوان از فرمت PSD به صورت مستقیم در طراحی سایت استفاده کرد یا خیر؟ بسیاری گمان میکنند که این قابلیت وجود دارد. اما برای این کار به تبدیل PSD به HTML و تبدیل قالب فتوشاپ به وردپرس نیاز است.
کاربرد تبدیل قالب PSD به HTML چیست؟
در طراحیهای جدید وب سایت، طراحان و برنامهنویسان به دنبال این هستند که واکنشگرایی وب سایتها را نسبت به دستگاههای مختلف افزایش دهند. این قابلیت باعث میشود که سازگاری سایتها با مرورگرها بیشتر شود. به همین دلیل شرکتها و کسبوکارها دائماً در حال بررسی روشهای تبدیل PSD به HTML هستند.
گرفتن خروجی HTML در فتوشاپ، شیوه و شگردهای خاص خود را دارد. در ادامه به چند نکتۀ مهم در این خصوص اشاره میکنیم. به طور کلی، روند طراحی سایت با ایجاد طرحهای کلی با فتوشاپ یا دیگر برنامههای مشابه آغاز میشود. این طرح معمولاً از سمت متخصص ارائه میشود. در صورتی که نیازها و انتظارات کارفرما برآورده شده شده باشد، روند تبدیل طرح به HTML، CSS یا دیگر فرمتهای برنامهنویسی شروع میشود.
این موضوع بیشتر در برنامه نویسی Front-End مطرح است. نرمافزارهای مختلفی به این منظور بهینهسازی شدهاند. برخی از نرمافزارهایی که در انجام پروژه تبدیل PSD به HTML کاربرد دارند شامل موارد زیر هستند:
یک فایل PSD شامل تصاویری با لایههای متعدد است. تصویر پس زمینه، هدر، هدینگ، لوگو و بسیاری موارد دیگر که طراحی آنها با استفاده از CSS امکان پذیر نیست. به این منظور لازم است که فایلهای PSD را با ابزار CSS برش داده و سپس آنها را در قالب PNG یا دیگر فرمتهای خروجی گرفت. سپس روند کدنویسی HTML و استایلدهی و افزودن تعاملپذیری با جاوا اسکریپت شروع میشود.
جمع بندی:
فوتوشاپ کاربردهای زیادی در طراحی سایت دارد اما برای استفاده از فایلهای طراحی شده با فتوشاپ در طراحی سایت، به تبدیل PSD به HTML نیاز خواهید داشت. برای این کار میتوانید از وبسایت پونیشا کمک بگیرید و بعد از ثبت پروژه و قیمت تبدیل PSD به HTML، این کار را فریلنسرهای ماهر بسپارید.