skip to Main Content
معرفی انواع سبک ها و ژانرهای عکاسی

معرفی انواع سبک ها و ژانرهای عکاسی

امروزه هر فردی که یک گوشی هوشمند در اختیار داشته باشد، حداقل یک بار عکاسی کرده است. البته منظور ما، عکاسی به صورت پیشرفته و حرفه‌ای نیست. اما هنر عکس برداری با زندگی تمام افراد جامعه عجین شده است. همه ما سعی می‌کنیم از لحظات مختلف زندگی، به خصوص لحظات شاد و اجسام زیبا عکس بگیریم تا این لحظات و خاطرات را برای خود ثبت کنیم.

البته عکاسی حرفه‌ای، آن گونه که با گوشی‌های خود به صورت روزمره عکس می‌گیریم، ساده نیست. هنر عکاسی بر حسب ژانر و سبک، انواع مختلفی دارد. سبک‌های مختلفی از جمله عکاسی تبلیغاتی، عکاسی خبری، عکاسی صنعتی، عکاسی ورزشی و… در این هنر شناخته شده‌اند. اگر شما هم در اوایل راه آموزش عکاسی هستید و یا قصد دارید با انواع سبک‌های عکاسی آشنا شوید، این مقاله را مطالعه کنید. در این مطلب شما را با انواع ژانرها و سبک‌های عکاسی آشنا می‌کنیم.

انواع سبک های عکاسی

انواع سبک های عکاسی

بسیاری از عکاس‌ها، به ژانرهای مختلف عکاسی علاقه‌مند هستند و سعی می‌کنند با انواع ژانرهای عکس‌برداری آشنا شوند تا بتوانند بهترین سبک را برای کار خود انتخاب کنند. این هنر که به خلاقیت بالایی نیاز دارد، می‌تواند در موارد مختلف بسیار تاثیرگذار باشد. در رشته عکاسی سبک‌های بسیار زیادی وجود دارد که با هرکدام می‌توان عکس‌های بسیار ماندگاری ثبت کرد.

هرچیزی که به آن علاقه‌مند هستید، از مردم، ورزش، حیوانات، غذا و… نوعی ژانر عکاسی مخصوص به خود را دارد. آشنایی با انواع ژانرهای عکس‌برداری می‌تواند به شما در درک بهتر این هنر نیز کمک کند و حتی ممکن است الهام بخش ژانر جدیدی در عکاسی باشد. اگرچه این ژانرها آنقدر گسترده هستند که در این مطلب نمی‌توان همه آن‌ها را معرفی کرد، اما در ادامه‌ی این مقاله از پونیشا، چند نمونه از مهم‌ترین انواع سبک‌های عکاسی را به شما معرفی می‌کنیم.

عکاسی تبلیغاتی یا تجاری

عکاسی تبلیغاتی یکی از ژانرهای مهم عکاسی است. این سبک تشابه زیادی با عکاسی صنعتی دارد که باعث می‌شود برخی از افراد آن‌ها را مانند هم بدانند. اما سوال این جاست که عکاسی تبلیغاتی چیست؟

در زندگی روزمره، هر جا که می‌رویم با عکاسی احاطه شده‌ایم. بیلبوردها، تابلوهای خیابانی، آگهی‌های مجلات، حتی در جیب‌ها و در گوشی‌های هوشمندمان! به طور کلی عکاسی تجاری یا تبلیغاتی، سبکی است که سعی می‌کند یک داستان بیان کند، یک محصول یا برند را تبلیغ کند و بهترین ویژگی‌های آن را به نمایش بگذارد. عکاسی تبلیغاتی می‌تواند شامل طیف وسیعی از موضوعات مانند عکاسی خیابانی، سبک زندگی، مد و یا عکاسی محصول باشد. هنرمندان می‌توانند در این حوزه به صورت فریلنسر و یا برای شرکت‌ها و آژانس‌های تبلیغاتی کار کنند. به صورت کلی در عکاسی تبلیغاتی ممکن است یک روز برای یک کمپین چای، و یک روز دیگر برای رستوران و یا یک کفش فروشی عکاسی کنید.

عکاسی صنعتی

‌عکاسی صنعتی چیست؟ در این ژانر عکاسی، که به سبک تجاری شباهت زیادی دارد، عکاسان از کارخانه‌ها، کارکنان، تجهیزات و محصولات عکس می‌گیرند. این تصاویر در بازاریابی و تبلیغات نیز استفاده می‌شوند. هدف از عکاسی صنعتی، بر خلاف عکاسی تبلیغاتی، داستان سرایی نیست؛ بلکه این است که ماهیت و ویژگی‌های یک محصول را به سادگی و بهترین شکل، به نمایش بگذارد.

عکاسی محصول

به تمام محصولاتی که اخیراً خرید کرده‌اید فکر کنید؛ می‌توان گفت از همه آن‌ها عکس گرفته شده است. عکاسی محصول یکی از گرایش‌های عکاسی صنعتی و تبلیغاتی است که برای کاتالوگ‌های آنلاین و چاپی یا برای بسته‌بندی محصول استفاده می‌شود. البته عکاسی محصولات مبتنی بر استودیو و کنترل دقیق پس‌زمینه، سایه‌ها و نور است و در آن سعی می‌شود که ویژگی‌های محصول، به بهترین نحو نشان داده شود. عکاسی محصول زمینه‌های زیادی را پوشش می‌دهد. از غذا گرفته تا لباس و جواهرات در عکاسی محصول استفاده می‌شود.

عکاسی خبری

در مناطق جنگی، گردهمایی‌های سیاسی، بلایای طبیعی یا جشن‌های اجتماعی، عکاسان خبری، با هنر خود اخبار فوری را پوشش می‌دهند. روزنامه‌ها، مجلات و نشریات آنلاین، همگی به عکس‌های ثابت برای بیان داستان‌هایشان نیاز دارند. عکاسی خبری یا فوتوژورنالیسم که تا حدودی به عکاسی رویداد نیز شباهت دارد، یکی از انواع عکاسی مستند است و هدف یک عکاس خبری، ثبت وقایع در حین وقوع آنهاست. اکثر عکس‌های خبری از وقایع و تا حد امکان بدون ایجاد مزاحمت برای دیگران گرفته می‌شود. این عکس‌ها اتفاقاتی را که در سرتاسر جهان در حال رخ دادن است، روایت می‌کنند.

همچنین جالب است بدانید که عکاسی خبری جزو آن دسته از ژانرهایی است که در آن، بی‌نقص بودن تصویر اهمیت آنچنانی ندارد، بلکه مهم این است که عکس، به خوبی داستان و واقعه را نمایش دهد.

عکاسی ورزشی

اگر به ورزش علاقه داشته باشید، عکاس ورزشی بودن یک انتخاب عالی برای شما است. عکاسان ورزشی از دوربین‌های سریع و لنزهای بلند برای زوم کردن روی صحنه‌ها و گرفتن عکس‌های مهم از مسابقات استفاده می‌کنند. از این عکس‌ها در تبلیغات و بازاریابی و در رسانه‌های خبری آنلاین و چاپی استفاده می‌شود.

عکاسی هنری

از بین انواع عکاسی، تقریباً می‌توان گفت این سبک بدون قاعده است. در یک کلام، در عکاسی فاین آرت یا هنری، عکاسان هنرهای زیبا خلق می‌کنند. آن‌ها آثار خود را در گالری‌ها و نمایشگاه‌های هنری به نمایش می‌گذارند و عموماً یک محصول چاپ شده با قاب را به مشتریان خود می‌فروشند. عکاسی فاین آرت می‌تواند از هر موضوعی باشد، اما هنرمندان منظره و پرتره احتمالاً رایج‌ترین آنها هستند.

عکاسی مدلینگ

عکاسی مد یکی از پر زرق و برق‌ترین و سخت‌ترین مشاغل عکاسی است. در این سبک از عکاسی پر زرق و برق، ظاهر عکس‌ها مهم‌ترین موضوع است و نورپردازی باید کامل باشد. این سبک روی مدل نیز متمرکز شده است، بنابراین بیش‌تر زمان عکاسان صرف ژست گرفتن و کارگردانی مدل‌ها و صحنه‌ها می‌شود تا عکس مناسب شود.

عکس‌های مدلینگ معمولاً سوپر مدل‌ها و افراد مشهور را در لباس‌های مد روز نشان می‌دهند. برای این که در عکاسی مدلینگ موفق شوید، بهتر است در عکاسی پرتره نیز مهارت خوبی داشته باشید.

عکاسی پرتره یا چهره

پرتره یا عکاسی از چهره، یکی از رایج ترین انواع عکاسی است که طرفداران بسیاری نیز دارد و سبکی عالی برای شروع کار به عنوان یک عکاس است. امروزه تقریباً هر کسی می‌تواند این سبک عکاسی را با گوشی هوشمند خود انجام دهد. زیبایی عکاسی پرتره این است که به شما امکان می دهد شخصیت یک سوژه را ثبت کنید. عکاس می‌تواند با تغییر ژست‌ها، نمای نزدیک یا دور، تغییر نور، عکس‌های جذابی بگیرد.

عکاسی طبیعت و منظره

کسانی که عاشق سفر هستند مطمئنا عکس‌های منظره زیادی گرفته‌اند. البته برخلاف تصور عموم، این نوع عکاسی فقط شامل عکس‌های افقی نمی‌شود. بلکه عکاسی به صورت عمودی به شما این امکان را می دهد که از درختان بلند، کوه‌ها و هر چیز دیگری که ممکن است در حین کاوش در فضای باز عالی به نظر برسد، عکس بگیرید. عکاسان طبیعت در تمام ساعات روز، از طلوع تا غروب خورشید، و حتی مدت‌ها پس از تاریک شدن هوا برای ثبت منظره زیر آسمان شب کار می‌کنند.

عکاسی رویداد

عکاسی از رویدادها روشی پویا و سریع برای کسب درآمد با دوربین است. سبک‌های عکاسی رویداد اغلب شامل ترکیبی از کارهای مستند عکاسی و پرتره است. این سبک ممکن است شامل انواع خاصی از رویدادها مانند کنسرت، تولد، جلسات شرکتی، عروسی و… شود.

عکاسی عروسی

عکاسی عروسی به طور کلی در دسته عکاسی رویداد قرار می‌گیرد. بسیاری از مردم هیچ‌گاه به سراغ عکاسی حرفه‌ای نمی‌روند مگر برای یک بار؛ عکاسی عروسی! تقریباً تمام افراد برای یکی از مهم‌ترین روزهای زندگی خود عکاس و فیلم‌بردار استخدام می‌کنند. عکاسی عروسی معمولاً یک حرفه هیجان انگیز است زیرا در بسیاری از لحظات باید در اولین تلاش خود بهترین عکس را بگیرید و شانس دومی نصیب شما نمی‌شود. ثبت لحظه‌ها به صورت طبیعی در هیاهوی عروسی کار آسانی نیست و عکاس باید آمادگی عکس برداری در هر فضایی، مانند یک روز آفتابی یا خانه‌ای کم نور برای پذیرایی را داشته باشد. بسیاری از عکاسان مبتدی کار خود را از عکس‌برداری عروسی شروع می‌کنند زیرا درآمد خوبی دارد؛ اما این اصلاً به معنی آسان بودن کار نیست.

عکاسی معماری

این عکاسان که توسط آژانس‌های معماری استخدام می‌شوند یا به‌عنوان فریلنسر کار می‌کنند، تمام قسمت‌های ساختمان را به تصویر می‌کشند. جزئیات ثبت شده در عکاسی معماری، شامل نمای بیرونی، داخلی و جزئیات ظریفی است که طراحی ساختمان را منحصر به فرد می‌کند. عکاسی معماری به تکنیک‌ها و تجهیزات خاصی نیاز دارد تا مشکلاتی را که در بسیاری از زوایای ساختمان آشکار می‌شوند، به حداقل برساند. از زیر مجموعه‌های عکاسی معماری می‌توان به عکاسی املاک نیز اشاره کرد. معمولاً مشاورین املاک برای جذب مشتری به عکس‌های جذابی از خانه احتیاج دارند. عکاس‌های املاک نیز با استفاده از مهارت خود، بهترین عکس‌ها را در این زمینه ثبت می‌کنند.

چگونه عکاس مورد نظر خود را پیدا کنیم؟

عکاسی در سبک‌ها و انواع مختلف انجام می‌شود. مواردی که نام بردیم فقط چند مورد از مهم‌ترین سبک‌ها و ژانرهای عکاسی بود. شما تقریباً در هر حوزه‌ای که بخواهید، می‌توانید به دنبال عکاس باشید. به دلیل ماهیت خلاقانه این شغل، معمولاً اکثر عکاس‌ها به صورت فریلنسر نیز کار می‌کنند. یکی از حوزه‌هایی که پونیشا در آن فعالیت می‌کند نیز عکاسی است. اگر قصد رزرو آنلاین عکاس داشته باشید می‌توانید عکاس حرفه‌ای مورد نظر خود را با ثبت‌نام در سایت پونیشا پیدا کنید.

در این مطلب انواع عکاسی و ژانرهای آن را به شما معرفی کردیم. حال که با انواع ژانرهای عکاسی آشنا شدید و متوجه شدید عکاسی رویداد و خبری چیست، می‌توانید بهتر سبک مورد نظر خود را انتخاب و عکاس حرفه‌ای را در آن زمینه استخدام کنید.

به این مقاله امتیاز دهید
دیدگاه‌ها
  1. وقت بخیر. من تازه عکاسی رو به عنوان شغل دوم دارم شروع میکنم و با انواع مختلف عکاسی آشنا میشم. مقالتون خیلی مفید بود برام. فقط اینکه در مورد ادیت عکس و روتوش هم مقاله‌ای دارید؟

دیدگاه شما چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

Back To Top

This will close in 0 seconds