skip to Main Content
طراحی سایت چیست و چه مراحلی دارد؟ چگونه طراح سایت شویم؟

طراحی سایت چیست و چه مراحلی دارد؟ چگونه طراح سایت شویم؟

برای داشتن یک سایت فعال و خوب، لازم است اقدامات زیادی انجام دهید. یک سایت از عناصر و اجزای مختلفی تشکیل شده است که در ارتباط با یکدیگر هستند. در واقع، همین عناصر هستند که تعیین می‌کنند یک وب سایت چگونه نمایش داده شود. اما روند طراحی سایت چیست و برای طراحی بهینه یک وب سایت باید چه کرد؟ چه شیوه‌هایی برای طراحی سایت وجود دارد؟ اگر به دنبال پاسخ این پرسش‌ها هستید، تا پایان مطلب با ما همراه باشید.

طراحی سایت چیست؟

طراحی وب سایت، هنر برنامه‌ریزی و تدوین استراتژی برای نمایش صفحات یک سایت است. برای طراحی یک وبسایت، روش‌های مختلفی وجود دارد. یک سایت را می‌توان با به کارگیری زبان‌های برنامه نویسی و یا با کمک سیستم‌های مدیریت محتوا مانند وردپرس، طراحی و راه‌اندازی کرد. طراحان وب سایت، با ترکیب تعداد زیادی از عناصر که جلوه بصری دارند، مانند متن، عکس، انیمیشن، گیف و حتی ویدئو می‌توانند به طراحی سایت بپردازند. آن‌ها هم می‌توانند یک سایت جدید ایجاد کنند و هم صفحات موجود را به روز رسانی کنند.

در یک تعریف کلی، طراحی وب سایت، فرایند ایجاد یک وب سایت است که با توجه به روش انتخابی کارفرما، می‌تواند از چند ساعت تا چند روز طول بکشد. با توجه به نوع سایت، روش طراحی سایت و همچنین میزان تجربه و مهارت فرد طراح، مدت زمان طراحی می‌تواند متفاوت باشد. به نظر شما چرا امروزه کسب و کارها برای حضور در فضای اینترنت به سایت احتیاج دارند؟ آیا شبکه‌های اجتماعی کافی نیستند‍؟

چرا کسب و کارها به سایت نیاز دارند؟

چرا کسب و کارها به سایت نیاز دارند؟

به نظر می‌رسد که امروزه شبکه‌های اجتماعی با حضور پر رنگی که در زندگی روزمره انسان‌ها دارند، بر فضای اینترنت حکومت می‌کنند. در این شرایط، ممکن است از خودتان بپرسید آیا واقعاً کسب و کار من به یک سایت نیاز دارد؟ جالب است که بدانید که مطابق آمار، بیش از ۷۰ درصد از مردم، قبل از خرید حضوری درباره برند مورد نظر خود به صورت آنلاین تحقیق می‌کنند. حالا تصور کنید کسب و کار کوچکی که وبسایت ندارد، شمار زیادی از مشتریان خود را از این طریق از دست خواهد داد. در ادامه به بررسی دلایل لزوم طراحی وب سایت برای کسب و کارها پرداخته‌ایم.

فروش بیشتر و کسب درآمد

در حال حاضر، عوامل مختلفی همچون دسترسی مردم به اینترنت پرسرعت، گسترش روز افزون فروشگاه‌های اینترنتی و همچنین بحران کووید ۱۹ باعث شده است که فروش اینترنتی به طور چشمگیری افزایش داشته باشد‌. پیش‌بینی می‌شود که تا سال ۲۰۲۵ میزان فروش اینترنتی به بیش از ۵ تریلیون دلار برسد. طبیعتاً مشاغلی که سایت ندارند، این فرصت بزرگ و رو به افزایش را از دست خواهند داد.

یک سایت به شما کمک می‌کند تا به صورت ۲۴ ساعته در دسترس مخاطب باشید و حتی زمانی که خواب هستید، فروش داشته باشید. چه چیزی از این بهتر؟

ایجاد مزیت رقابتی با دیگر برندها

بررسی وضعیت رقبا همواره یکی از استراتژی‌های مهم در کسب و کارها بوده است. با طراحی یک سایت خوب برای کسب و کار خود، علاوه بر این که همواره وضعیت رقبای خود را بررسی می‌کنید، می‌توانید ضمن نیازسنجی از مخاطبان و کاربران آنلاین، با ایجاد مزیت رقابتی، نسبت به رقبای خود در جایگاه بهتری قرار بگیرید. برای مثال، تولید محتوای با کیفیت و پاسخ دهی سریع به سوالات مشتریان می‌تواند نوعی مزیت برای شما باشد.

رفع انتظارات مشتریان

با افزایش کاربرد اینترنت و فضای دیجیتالی در زندگی مردم، جستجوی آنلاین درباره انواع کسب و کارها نیز افزایش پیدا کرده است. مخاطبان انتظار دارند که شما در فضای آنلاین حضور داشته باشید. به جرأت می‌توان گفت حضور شما در فضای آنلاین، از طریق یک وب سایت علاوه بر این که شما را حرفه‌ای تر نشان می‌دهد، اعتبار شما را نیز در چشم مخاطبان افزایش داده و باعث می‌شود راحت‌تر به شما اعتماد کنند. 

علاوه بر این، از طریق وب سایت، شما با مخاطبان خود تعامل بیشتری خواهد داشت و می‌توانید به سوالات آن‌ها پاسخ دهید.

برندینگ و اعتبار بخشی به کسب و کار

داشتن یک سایت را می‌توان از موثرترین راه‌ها برای شناخته شدن یک برند دانست. در واقع سایت شما پلتفرمی برای معرفی شما به مشتریان است تا درک آن‌ها از کسب و کار شما افزایش یابد. بدون سایت، کسب و کار شما عملاً برای افراد نامرئی خواهد بود. بنابراین اگر به دنبال شناخته شدن هستید، هرچه سریع‌تر سایت خود را راه‌اندازی کنید. برای سفارش طراحی سایت نیز می‌توانید با خیال راحت، پروژه خود را به فریلنسرهای پونیشا بسپارید که از صفر تا صد آن را برایتان راه‌اندازی کنند.

صرفه جویی در زمان

یکی از زمان برترین کارها در مدیریت یک کسب و کار، برقراری ارتباط با مشتریان بالقوه است. با داشتن یک سایت، شما می‌توانید ضمن تعامل بیشتر با آن‌ها، به راحتی به سوالات رایج و تکرار شونده پاسخ دهید و زمان خود را به بهترین شکل مدیریت کنید.

وظایف طراح سایت چیست؟

وظایف طراح سایت

یک طراح وب سایت، در واقع باید طراحی و چیدمان صفحات سایت را انجام دهد. علاوه بر این اگر در طول زمان سایت به روز رسانی احتیاج داشته باشد، باید از طراحان کمک گرفت. فردی که به عنوان یک طراح سایت حرفه‌ای شناخته می‌شود، علاوه بر آگاهی از علوم تخصصی فنی در این زمینه، باید خلاقیت بالایی داشته باشد تا بتواند متناسب با بروزرسانی‌های این حوزه، به فعالیت خود ادامه دهد.

از جمله وظایف طراح سایت می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • به‌ خوبی درخواست‌های کارفرما را درک کند
  • درباره خدمات و ویژگی‌هایی که می تواند ارائه دهد و همچنین هزینه‌ها صحبت کند
  • طرح اولیه را به مشتری نشان دهد و در صورت درخواست مشتری، آن را تغییر دهد
  • از کارایی سایت پس از بارگذاری آن بر روی هاست مطمئن شود
  • تا مدت معینی پس از ارائه طرح، پشتیبانی داشته باشد

 نکته‌ای که حائز اهمیت است، این است که نقش طراحان با توسعه دهندگان وب متفاوت است. توسعه دهندگان وب افرادی هستند که که با کدنویسی طرح‌های انجام شده توسط طراح سایت را به یک سایت واقعی تبدیل می‌کنند. فعالیت‌های توسعه دهندگان در دو بخش بک اند و فرانت اند دسته بندی می‌شوند. اگرچه این دو بخش متفاوتند، اما به گونه‌ای مکمل یکدیگرند. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، مقالات بک اند چیست و فرانت اند چیست را مطالعه کنید.

انواع طراحی سایت کدامند؟

زمانی که نوبت به طراحی سایت می‌رسد، علاوه بر مباحث زیبایی شناسی، طراحی بهینه به گونه‌ای که کاربر بتواند تعامل خوبی با سایت داشته باشد نیز مهم است. یک سایت را تصور کنید طراحی زیبایی دارد اما در جذب مخاطب چندان موفق نیست. به نظر شما این کاربردی است؟ طراحی و ایجاد سایت از نظر فنی به دو شکل انجام می‌گیرد:

سایت های استاتیک

سایت‌های استاتیک با استفاده از کدنویسی با زبان‌های برنامه‌نویسی آماده می‌شوند و معمولاً طراحی آن‌ها ارزان‌تر تمام می‌شود. برای طراحی این سایت‌ها، کد HTML و CSS به کار برده می‌شود و این کدها در یک سرور ذخیره می‌شوند. در این نوع از سایت‌ها باید برای به روز رسانی، به دانش طراحی وب مسلط بود. این یعنی برای ایجاد کوچکترین طرح در سایت باید از یک طراح سایت کمک گرفت. برای اطلاعات بیشتر، پیشنهاد می‌کنیم بخوانید: HTML چیست؟

اصلی‌ترین کاربرد سایت‌های استاتیک برای سایت‌های شخصی است که نیازی به تغییر محتوا در بلندمدت ندارند.

سایت های داینامیک

یک سایت داینامیک یا پویا، سایتی است که مدیر محتوا می‌تواند بدون نیاز به داشتن دانش طراحی وب، محتوای آن را به روز کند. این سایت‌ها معمولاً با انواع پنل‌های مدیریت محتوا طراحی می‌شوند و به دلیل پویایی و به روز بودن، جایگاه بهتری در موتورهای جستجو کسب می‌کنند. در سایت داینامیک با توجه به اینکه مدیریت در یک پنل مشخص انجام می‌شود، با استفاده از نام کاربری و رمز عبور، امکان مدیریت همزمان چند نفر وجود دارد. طراحی و ایجاد سایت‌های داینامیک بر مردم پرهزینه‌تر است اما پشتیبانی و نگهداری از آن‌ها نسبت به سایت‌های استاتیک ارزان‌تر است.

۴ گام آسان برای طراحی سایت

 همانطور که گفتیم، فرایند طراحی سایت، چیزی بیشتر از جلوه‌های زیبایی شناسی است. به این معنا که در طراحی یک سایت خوب همه تمرکز نباید بر روی زیبایی سایت باشد بلکه دیزاین سایت باید به گونه‌ای باشد که ضمن جلب توجه مخاطب و ایجاد یک تجربه کاربری (UX) خوب، با استراتژی کسب و کار شما همسو باشد و برند و محصول شما را به بهترین شکل به مخاطب نمایش دهد. اما این شرایط چگونه فراهم می‌شود؟

با مطالعه ادامه مطلب، مراحل طراحی سایت را به صورت حرفه‌ای خواهید آموخت.

هدف و استراتژی خود را مشخص کنید

اولین گام در طراحی وب سایت، تعریف هدف و استراتژی است. شما باید بدانید که برای چه می‌خواهید یک وب سایت داشته باشید و مخاطبان اصلی وب سایت شما چه افرادی هستند؟ قرار است نسبت به رقبای خود چه مزیتی را برای کاربران و مخاطبان ایجاد کنید؟ به صورت کلی قبل از طراحی یک سایت، باید به نکاتی مثل پرسونای مخاطبان و اهداف و استراتژی‌های کسب و کار و وضعیت رقبای خود توجه کنید. تنها در این صورت است که یک وبسایت بهینه طراحی خواهید کرد.

یک نمای کلی برای سایت طراحی کنید

مرحله دوم طراحی سایت، طراحی وایر فریم است. اما وایرفریم چیست؟ این کار، به طراحی یک نمای کلی از صفحات سایت و تعیین جایگاه عناصر مختلف در آن اختصاص دارد. آنچه که در این مرحله اهمیت دارد، خلاقیت و نوآوری است. با توجه به افزایش تعداد روز افزون سایت‌ها، باید بتوانید با خلاقیت و نوآوری تفاوت‌های خاص خود را داشته باشید و برای مخاطب جذاب واقع شوید. در این مرحله برای طراحی هر صفحه، مهم‌ترین سوالی که باید از خود بپرسید این است که کارایی اصلی این صفحه در سایت چیست و چگونه می‌تواند به  بهترین شکل نیاز مخاطب را رفع کند.

حالا زمان کدنویسی و برنامه نویسی است

مهم‌ترین مرحله در طراحی وب سایت، برنامه نویسی آن است. در این مرحله طراح وب باید با استفاده از کدهای برنامه نویسی قابل نمایش در مرورگرها، طرح برنامه ریزی شده را کد بزند. با وجود اینکه کد نویسی راهی عالی برای داشتن یک سایت خوب است، اما با استفاده از سیستم‌های مدیریت محتوا مانند وردپرس و همچنین ابزارهای طراحی سایت نیز می‌شود این کار را انجام داد. در ادامه‌ی همین محتوا، ما به معرفی برخی از ابزارهای طراحی سایت پرداخته‌ایم.

سایت را راه اندازی کنید

گام انتهایی، راه اندازی سایت است. برای این کار باید پس از خرید هاست به انتخاب نام دامنه مناسب برای پیکربندی سایت اقدام کرده و سپس آن را در دسترس کاربران قرار دهید. با طی کردن این مراحل شما یک سایت خواهید داشت و از این پس باید برای مدیریت محتوا و سئوی آن برنامه ریزی کنید.

معرفی چند ابزار طراحی سایت

ابزار طراحی سایت

اگرچه فرآیند طراحی سایت به تخصص و تجربه بالایی احتیاج دارد، اما امروزه ابزارهای فراوانی طراحی شده‌اند که به شما کمک می‌کنند با تخصص کمتر، یک سایت عالی داشته باشید. بسیاری از این ابزارها به صورت رایگان در اختیار شما قرار می‌گیرند. در ادامه این مطلب چند مورد از این ابزارها و نرم افزارها را به شما معرفی خواهیم کرد:

ابزار Google Web Designer

Google Web Designer یک ابزار رایگان طراحی صفحه وب است که امکان  ایجاد طرح‌های تعاملی و جذاب مبتنی بر HTML5 را برای کاربران فراهم می‌کند. با استفاده از این نرم افزار می‌توانید مطمئن باشید که طرح‌های شما در هر دیوایسی، از دسکتاپ گرفته تا گوشی‌های هوشمند، قابل اجرا خواهد بود.

 با به کارگیری  Google Web Designer می‌توانید به راحتی HTML، CSS و جاوا اسکریپت را ویرایش کنید.

ابزار bootstrap

بوت استرپ یک ابزار پرسرعت است که توسط مارک اتو و جا کوپتر کنون طراحی شده است و کاربرد آن ایجاد صفحات وب و همچنین طراحی نرم افزارها است. به بیانی دیگر، بوت استرپ فضایی ایجاد می‌کند تا توسعه‌دهندگان وب بتوانند دستوراتHTML،  css و javascript را وارد کنند و به طراحی سایت بپردازند. علاوه بر این، بوت استرپ مجموعه‌ای از کدهای آماده را به کاربران خود ارائه می‌دهد؛ در نتیجه آن‌ها می‌توانند به سادگی طراحی مورد نیاز خود را از کتابخانه موجود در آن انتخاب کنند. 

ابزار Invision Studio

InVision Studio یکی دیگر از نرم افزارهای نمونه سازی است که به طراحان وب اجازه می‎دهد تا اید‌های خود را عملی کنند و نحوه تعامل کاربران با آن‌ها را آزمایش کنند. InVision Studio با ایجاد یکپارچگی بین عناصر تشکیل دهنده سایت، بستری را برای آزمایش UX و UI برای شما فراهم می‌کند.

ابزار figma

فیگما در درجه اول، یک ابزار و نرم افزار طراحی وب آنلاین است که به شما امکان می دهد طراحی خود را نمونه‌سازی و ویرایش کنید. با استفاده از فیگما می‌توانید نمونه‌های اولیه ایجاد شده از طراحی خود را به راحتی با سایر افراد به اشتراک بگذارید. Figma یک نرم افزار عالی برای طراحی UX و UI است که بر روی سیستم عامل‌های ویندوز و مک قابلیت اجرا دارد و برای استفاده از آن، هم سایت و هم اپلیکیشن در دسترس است. فراموش نکنید که در ایران برای استفاده از این ابزار حتماً باید از فیلترشکن استفاده کنید.

هزینه های طراحی سایت

درباره تعرفه و تعیین قیمت طراحی سایت، می‌توان گفت قیمت ثابتی وجود ندارد. شرکت‌های فعال در این زمینه، با توجه به امکاناتی که ارائه می‌دهند و همچنین در قبال تضمین کیفیت، ممکن است نرخ متفاوتی را برای کار خود در نظر بگیرند. 

در تعیین قیمت و تعرفه طراحی سایت، فاکتورهای مهمی تاثیرگذارند. برای مثال مدت زمان تحویل پروژه، خدمات پشتیبانی پس از طراحی سایت و زبان برنامه نویسی از این فاکتورها هستند. علاوه بر این نوع سایتی که طراحی می شود نیز در تعیین قیمت موثر است. برای مثال تعرفه طراحی سایت فروشگاهی با سایت شخصی متفاوت است. در هنگام سفارش طراحی سایت باید حتما نکات زیر را در نظر بگیرید:

  • قبل از شروع فرایند طراحی، خواسته ها و انتظارات خود را به صورت واضح با طراح سایت در میان بگذارید
  • نوع سایتی که می‌خواهید را مشخص کنید
  • درباره طراحی UX و طراحی UI سخت گیرانه عمل کنید
  • فراموش نکنید قیمت بالا برای طراحی سایت لزوما تضمین کننده کیفیت نخواهد بود

سخن پایانی

ممکن است شما نیز این جمله را شنیده باشید که سخت‌ترین مرحله از هر کاری، شروع آن است. طراحی و ایجاد یک سایت، در واقع به منزله شروع کار شما در فضای وب است. اما لازم نیست نگران باشید. از طریق پونیشا شما به جمعی از متخصصان حوزه وب دسترسی خواهید داشت. برای تامین محتوای سایت، مدیریت مارکتینگ و همچنین بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو کافیست روی هر یک از لینک‌های زیر کلیک کنید. 

با مطالعه این مطلب اطلاعات جامعی درباره مراحل طراحی سایت به دست آوردید. سایت‌ها یکی از موثرترین پلتفرم‌های ارتباط با کاربران در فضای اینترنت هستند و کسب و کارها برای رشد و پیشرفت به آن احتیاج دارند. شما این طور فکر نمی‌کنید؟

۴.۶/۵ - (۱۲ امتیاز)
دیدگاه‌ها

دیدگاه شما چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

Back To Top