skip to Main Content
آیا فریلنسینگ فعالیتی فمینیستی است؟

آیا فریلنسینگ فعالیتی فمینیستی است؟

فریلنسینگ فعالیتی فمینیستی است؛ یا حداقل تعداد زیادی از زنان فکر می‌کنند که این روند می‌تواند حافظ منافع آنها باشد.

طبق داده‌های مرکز آمار، سهم جمعیت فعال زنان حدود ۱۷ درصد از کل جمعیت فعال کشور است که نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۲٫۷ درصد کاهش پیدا کرده است.

در کنار این آمار ما با افزایش آمار فریلنسینگ زنان روبرو هستیم. طبق آمار و داده‌های پونیشا در حال حاضر نزدیک به  ۳۱٫۵ درصد از جامعه‌ی فریلنسرها از بین زنان است که رشد چند درصدی نسبت به دو سال اخیر داشته است و حدود ۴۰ درصد از این آمار متعلق به زنان ۲۵ تا ۳۴ سال است.

مسیر زندگی زنان به نحوی پیش می‌رود که بیشتر از مردان با روند سنتی و کار شرکتی سازگار نیست. تا دهه‌ی ۳۰، بسیاری از زنان در حال تشکیل خانواده هستند و با گرفتن مرخصی از شرکتشان دست و پنجه نرم می‌کنند. در دهه منتهی به چهل سالگی اغلب زنان از نظر دستمزد و کار به سقف شیشه‌ای برای پیشرفت برخورد می‌کنند و متأسفانه در دهه پنجاه و شصت اغلب زنان به طور کلی نادیده گرفته می‌شوند.

دنیای رو به رشد فریلنسینگ

در حالت کلی دنیای فریلنسری به سرعت در حال رشد است و با همه‌گیری کرونا روند این رشد سرعت بیشتری به خود خواهد گرفت.  فریلنسرها می‌توانند ۸۰٪ از نیروی کار جهانی را تا سال ۲۰۳۰ تشکیل دهند. با این که این موضوع یک تخمین آماری است، اما فقط در عرض یک دهه به راحتی تبدیل به یک واقعیت می‌شود. در حال حاضر، فریلنسرها بین ۳۵ تا ۴۰ درصد نیروی کار در جهان را تشکیل می‌دهند.

انتخاب مسیر فریلنسینگ برای زنان

فریلنسینگ می‌تواند راهکاری منطقی در جهت حل این معضل‌ها برای زنان باشد. فریلنسینگ زنان از بسیاری جهات، آزادی‌ها و مزایایی را ارائه می‌دهد که باعث می شود زنان به شغلی برسند که کاملاً مطابق با خواسته‌ها و سبک زندگی فردی آنها باشد.

زنان چه به دنبال راهی برای داشتن کاری منعطف برای سفر یا ماجراجویی باشند چه بخواهند برای مراقبت از فرزندشان در خانه کار کنند، می‌توانند به فریلنسینگ به عنوان یک راهکار عملی و خوب فکر کنند. زنان در این راه می‌توانند کسب و کار حرفه ای خودشان را تاسیس کنند و در مسیر پیشرفت قدم بردارند. 

چالش‌های مسیر فریلنسینگ زنان

البته مزایایی که ذکر شد به این معنا نیست که فریلنسری راهکاری ساده است. با هر فریلنسری که صحبت کنید به شما خواهد گفت که حجم کار و عدم اطمینان از آینده‌ی کاری دغدغه‌ی بزرگی برای آنها است و همچنین طبق داده‌ها متوسط ​​درآمد زنان در فریلنسری نسبت به مردان ۳۵ درصد کمتر است. گرچه این درصد به نسبت مردان در ۲۰ سال اخیر رشد نسبتاً بیشتری داشته است ولی با این حال باید برای بهتر شدن شرایط در این راه قدم برداشت.

بهترین کاری که زنان می‌توانند در این شرایط انجام دهید این است که تحقیق کنند و روی مهارت‌های مذاکره خود کار کنند. اگر با شغلی روبرو شدند که به اندازه‌ی لیاقت و توانایی آنها هزینه در نظر نمی‌گیرد، بهتر است اصلا این شغل را انتخاب نکنند. هر چه بیشتر برای خود و ارزش خود ثابت قدم باشند، روند بهبود سریع‌تر پیش خواهد رفت.

یک جامعه‌ی ایده‌آل باید مسئولیت مراقبت و خانه داری را به طور مساوی روی دوش مردان و زنان بگذارد. توانمندسازی اقتصادی زنان به خوبی می‌تواند مسیر توانمندسازی اجتماعی آنها را هموار کند.

ساعات کاری انعطاف‌پذیر و توانایی کار کردن از خانه دو ویژگی اصلی فریلنسری است؛ این دو ویژگی فرصتی را برای بیشتر زنان فراهم می‌کند تا محدودیت‌های خود را کنار بگذارند و از نظر اقتصادی و در قدم بعدی از نظر اجتماعی توانمند شوند. این موارد در کنار رشد جامعه‌ی دیجیتال راه را برای فریلنسری زنان هموار می‌کند و می‌تواند سهم بیشتری از جامعه‌ی کاری را به زنان اختصاص ‌دهد.

به نظر شما فریلنسینگ چه مزیت‌هایی برای زنان دارد؟

برای ایجاد پروژه و یا ارتقا جساب کاربری خود در پونیشا می‌توانید از کد تخفیف به مناسب روز جهانی زنان استفاده کنید:

۸March

۵/۵ - (۱ امتیاز)
دیدگاه‌ها

دیدگاه شما چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

Back To Top

This will close in 0 seconds