skip to Main Content
نرم افزار ادوبی آدیشن (Adobe Audition) چیست؟ کاربرد آن در ویرایش فایل های صوتی

نرم افزار ادوبی آدیشن (Adobe Audition) چیست؟ کاربرد آن در ویرایش فایل های صوتی

آیا تا به حال قصد ویرایش یک فایل صوتی، میکس موسیقی، ساخت جلوه‌های صوتی و… را داشته‌اید؟ برنامه‌های زیادی برای تنظیم و میکس فایل‌های صوتی یا ویرایش آن‌ها وجود دارد و در ابتدا ممکن است انتخاب برای شما سخت باشد که از چه برنامه‌ای استفاده کنید؛ اما نگران نباشید. در این مطلب قصد داریم یکی از بهترین نرم‌افزارهای ویرایش فایل صوتی را به شما معرفی کنیم. اگر نمی‌دانید برنامه ادوبی آدیشن چیست، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید تا علاوه بر آشنایی با نرم‌افزار Adobe Audition، ویژگی‌ها و کاربردهای آن را به شما معرفی کنیم و همچنین ادوبی آدیشن را با چند برنامه ویرایش صدای دیگر مقایسه کنیم.

نرم افزار ادوبی آدیشن چیست؟

قبل از هرچیز بگذارید توضیح دهیم که ادوبی آدیشن (Adobe Audition) چیست؟ ادوبی آدیشن یک نرم‌افزار ویرایش، تنظیم، میکس و مستر فایل صوتی است. با استفاده از آدیشن شما می‌توانید تقریباً تمام نیازهای خود برای ویرایش و تنظیم یک فایل صوتی را برطرف کنید. از این برنامه می‌توانید برای ویرایش صدا، ایجاد ریمیکس، ساخت موسیقی، تدوینگر دورکاری (برای ساخت پادکست خوب، میتوانید مقاله‌ی مربوطه را مطالعه کنید)، میکس و تنظیم صدا، ساخت جلوه‌های صوتی و … استفاده کنید.

نرم افزار ادوبی آدیشن (Adobe Audition) چیست؟

ادوبی آدیشن ابتدا در سال ۱۹۹۰ توسط شرکت Syntrillium Software ساخته شد و نام آن نیز Cool Edit Pro بود. اما در سال ۲۰۰۳ شرکت Adobe حقوق آن را خریداری کرده و نام آن را به Adobe Audition تغییر داد. این نرم‌افزار با داشتن محیط کاربری ساده و افکت‌های فراوان، نیاز شما برای تغییر و ساخت هر فایل صوتی مانند کتاب صوتی را برطرف می‌کند.

کاربردهای برنامه ادوبی آدیشن

همان‌گونه که گفتیم، آدیشن کاربردهای زیادی دارد. چند مورد از مهم‌ترین کارهایی که با برنامه ادوبی آدیشن می‌توان انجام داد شامل موارد زیر است:

  • ویرایش فایل صوتی و صدا
  • تولید پادکست
  • میکس و تنظیم صدا
  • ضبط صدا
  • ترکیب صدا
  • حذف نویز و صداهای اضافه از فیلم
  • ساخت آهنگ
  • تقویت صدا
  • و….

ویژگی‌های برنامه ادوبی آدیشن

ادوبی آدیشن برای سیستم عامل ویندوز و مک قابل دسترس است. این برنامه دارای مزایای زیادی برای ویرایش صدا است که در ادامه چند مورد از آن‌ها را به شما معرفی می‌کنیم.

  • رابط کاربری نسبتاً ساده
  • امکان ویرایش محتوای صوتی، فیلم، بازی رایانه‌ای و…
  • ضبط صدای عالی
  • امکان حذف کردن بخشی از صدا
  • پشتیبانی از فرمت‌های صوتی مختلف (AAC، AU،AIFF ، WMA، WAV، MP3 و…)
  • پشتیبانی از فرمت‌های ویدیوئی (MOV، MP4، WMV، M4V، MPG و…)
  • سازگاری با نرم افزار premiere
  • سازگار با برنامه‌های ضبط دیگر
  • و….

مقایسه برنامه ادوبی آدیشن با دیگر رقبا

با وجود تمام مزایای ادوبی آدیشن، ممکن است قصد استفاده از دیگر برنامه‌های ویرایش صدا را داشته باشید. در ادامه یک مقایسه کوتاه اما جامع بین برنامه adobe audition cc و چند مورد از رقبای آن خواهیم داشت تا بتوانید بهتر تصمیم بگیرید.

مقایسه برنامه ادوبی آدیشن با رقبا

برنامه Audacity (اوداسیتی)

Audacity یک ویرایشگر صوتی منبع باز است که برای ویندوز، مک و لینوکس در دسترس است. این برنامه از سال ۲۰۰۰ وجود داشته است و رابط اصلی آن در این مدت تغییر اساسی نکرده است. بنابراین ممکن است کمی ساده و قدیمی به نظر برسد، اما این امر، به این معنی نیست که برای ویرایش صدا ویژگی‌های لازم را نداشته باشد. شما می‌توانید برای بهبود این برنامه از پلاگین‌های مختلف استفاده کنید.

Audacity یک ویرایشگر فایل‌های صوتی ساده و رایگان برای افراد مبتدی است و مطئمناً ویژگی‌ها و مزایای آن به اندازه ادوبی آدیشن نیست و رابط کاربری جذابی ندارد، اما برای کارهای ساده می‌توانید از آن استفاده کنید.ثبت پروژه پونیشا

برنامه Pro Tools (پروتولز)

Pro Tools توسط شرکت Avid Technology برای ویندوز و مک ساخته شده است. این برنامه در برخی استودیوهای حرفه‌ای ضبط صدا نیز استفاده می‌شود و ویژگی‌ها و قابلیت‌های بسیاری برای ویرایش و ضبط حرفه‌ای صدا دارد. با استفاده از پروتولز می‌توانید موسیقی‌های با کیفیت بالا را ضبط و میکس کنید. از این برنامه اغلب برای ساخت موسیقی متن فیلم استفاده می‌شود. اما یکی از معایب آن نسبت به ادوبی آدیشن، پیشرفته بودن بیش از حد آن است که کار با آن را کمی سخت می‌کند. قیمت این نرم‌افزار نیز بسیار بالا است؛ بنابراین برای مبتدی‌ها و انجام کارهای ساده گزینه مناسبی نیست.

برنامه Logic Pro (لاجیک پرو)

Logic Pro یک برنامه ویرایش صدا از شرکت اپل است و مانند اکثر نرم افزارهای اپل، با خلاقیت زیادی طراحی شده است. این برنامه علاوه بر داشتن یک رابط قوی و بصری، چندین گزینه نسبتاً مبتکرانه دارد که می‌تواند برای تولید موسیقی استفاده شود.لاجیک پرو برای تولید موسیقی عالی است و می‌توانید برای سایر کارهای مرتبط با صدا نیز از آن استفاده کنید. البته یکی از عیب‌های بزرگ آن این است که فقط برای سیستم عامل مک موجود است. بنابراین اگر از ویندوز استفاده می‌کنید، همچنان ادوبی آدیشن بهترین انتخاب برای شما خواهد بود.

برنامه Reaper (ریپر)

اگر به دنبال برنامه‌ای مشابه Pro Tools و Audition اما رایگان هستید، Reaper گزینه مناسبی است. این برنامه برای ویندوز و مک قابل استفاده است و به شما امکان ضبط صدا، ویرایش فایل صوتی و صدا و… را می‌دهد. اما نقطه ضعف بزرگ آن این است که رابط کاربری بسیار سختی دارد و کار کردن با آن دشوار است. برای استفاده از این برنامه حتما به یادگیری نیاز خواهید داشت.

جمع بندی

همان‌طور که دیدید، برنامه‌های زیادی برای جایگزینی ادوبی آدیشن با ویژگی‌های متفاوت وجود دارد که هرکدام از این برنامه‌ها دارای مزایا و معایبی هستند. به طور کلی ادوبی آدیشن یک برنامه بسیار جامع و کامل برای ویرایش فایل‌های صوتی، تولید پادکست، حذف بخشی از صدا و تنظیم، میکس و مستر موسیقی است که مزایای بسیار زیادی دارد. همچنین سازگاری ادوبی آدیشن با دیگر نرم‌افزارها مانند ادوبی پریمیر (Adobe Premiere Pro) بسیار عالی است که آن را به یک انتخاب ایده‌آل تبدیل می‌کند.

در این مطلب نرم‌افزار Adobe Audition را به شما معرفی کردیم و مزایا، ویژگی‌ها و کاربرد آن را به شما معرفی کردیم. همچنین چند مورد دیگر از برنامه‌های ویرایش فایل صوتی را به شما معرفی کردیم. انتخاب شما برای ویرایش فایل‌های صوتی چه برنامه‌ای است؟

سوالات متداول

ادوبی آدیشن چیست؟

ادوبی آدیشن یک نرم‌افزار ویرایش، تنظیم، میکس و مستر فایل صوتی است.

کاربرد آدیشن چیست؟

با استفاده از آدیشن شما می‌توانید تقریباً تمام نیازهای خود برای ویرایش و تنظیم یک فایل صوتی را برطرف کنید.

جایگزین مناسب برای آدیشن چیست؟

با وجود تمام مزایای ادوبی آدیشن، ممکن است قصد استفاده از دیگر برنامه‌های ویرایش صدا را داشته باشید که از جمله آن‌ها می‌توان به Audacity، Pro Tools، Logic Pro و Reaper اشاره کرد.

۵/۵ - (۲ امتیاز)
دیدگاه‌ها

دیدگاه شما چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

Back To Top

This will close in 0 seconds