اندروید استودیو (Android Studio) چیست؟
اپلیکیشنهای موبایل روی بسترهای نرمافزار خاصی راهاندازی میشوند تا امکان برنامهنویسی و طراحی UI آنها فراهم شود. اپلیکیشنها روی بستر سیستمعاملهای مختلف توسعه داده میشوند که سیستمعامل اندروید یکی از آنهاست. اندروید استودیو (Android Studio)، محیط مخصوص راهاندازی و توسعه اپلیکیشنهای اندرویدی است تا توسعهدهندگان بتوانند با استفاده از زبانهای مختلف برنامهنویسی، پروژه شما را راهاندازی کنند.
اندروید استودیو عنوان سریعترین گردش در محیط برنامهنویسی اپلیکیشنهای سیستمعامل Android را به دوش میکشد و به همین دلیل است که مورد توجه توسعهدهندگان قرار گرفته است. اگر شما هم قصد دارید تا اپلیکیشنهای مورد نظرتان را در بستر سیستمعامل اندروید توسعه دهید، با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید تا بررسی کنیم که اندروید استودیو چیست و چه کاربردهایی دارد.
فهرست مطالب
نرمافزار اندروید استودیو چیست؟
برای این که اطلاعات کاملی از نرمافزار Android Studio به دست بیاورید، باید با هم به شانزدهم مِی سال ۲۰۱۳ برگردیم؛ در این سال بود که اندروید استودیو توسط شرکت گوگل و در کنفرانس گوگل آی-او به تمامی برنامهنویسان و علاقهمندان معرفی شد. چند وقت بعد، در ژوئن همان سال، نسخه پیشنمایش یا Preview این نرمافزار کاربردی، بهصورت رایگان و برای آزمایش در اختیار توسعهدهندگان قرار گرفت تا ساختار و عملکرد کلی این برنامه در بین کاربران جا بیفتد. محیط برنامهنویسی در نرمافزار Android Sudio توسط «جت برینز» طراحی شده است و همانطور که از عنوانش پیداست، بهصورت تخصصی برای راهاندازی و طراحی اپلیکیشنهای اندروید ارائه شده است.
پیش از آن که اندروید استودیو معرفی شود، نرمافزاری با عنوان Eclpise IDE برای راهاندازی اپلیکیشنهای اندروید مورد استفاده قرار میگرفت که به دلیل وجود باگها و ایرادات فراوان از رده خارج شد. به دنبال ایرادات و ضعفهایی که Eclipse IDE بروز داده بود، گوگل تصمیم گرفت تا با استفاده از زبانهای تخصصی جاوا، کاتلین و سی پلاس پلاس (C++)، محیط اندروید استودیو را شکل دهد. در حال حاضر ۴ نسخه از نرمافزار Android Studio به بازار آمده است که با عناوین زیر شناخته میشوند:
- Canary
- Beta
- RC
- Stable
از بین هر ۴ نسخهای که از Android Studio منتشر شدهاند، ۲ نسخۀ RC و Stable کمترین ایراد و باگ را از خود بروز دادهاند و بیشتر از سایرین مورد استفاده توسعهدهندگان قرار گرفتهاند. حتی در میان ۲ نسخه RC و Stable، نسخه Stable بهترین کارایی و عملکرد ممکن را داراست و هیچ باگ و ایرادی ندارد. اگر قصد دارید که از بازار کار نرمافزار اندروید استودیو برای ساخت اپلیکیشن اندروید استفاده کنید، حتماً از توسعهدهنده بخواهید که با استفاده از نسخه Stable، پروژه شما را راهاندازی کند.
اندروید استودیو چه ویژگی هایی دارد؟
مهمترین ویژگیهای نرمافزار کاربردی Android Studio شامل قابلیتهایی میشوند که بهصورت اختصاصی باعث راهاندازی سریع پروژه و کمک به توسعهدهنده برای رهایی از پیچیدگیهای نرمافزارهای مشابه خواهند شد؛ موارد زیر، از همین قبیل ویژگیها هستند.
پشتیبانی از زبان کاتلین
کاتلین به عنوان یکی از بهترین زبان های برنامه نویسی موبایل برای سیستمعامل اندروید محسوب میشود. اندروید استودیو این امکان را به وجود آورده است تا توسعهدهندگان بتوانند از این زبان برای راهاندازی پروژههای شما استفاده کنند.
پیش نمایشی از رنگ های مورد نظر
این ویژگی باعث میشود تا شما بتوانید از یک پیشنمایش از تمامی رنگهایی که برای محیط اپلیکیشن خود استفاده کردهاید، بهرهمند شوید.
پشتیبانی از Firebase
ابزار Firebase به توسعهدهندگان کمک میکند تا بتوانند اپلیکیشنهای اندرویدی را با کیفیت هرچه بهتر توسعه دهند و یک زیرساخت مقیاسپذیر را برای پروژه به وجود بیاورند. اندروید استودیو با پشتیبانی از Firebase این قابلیت را فراهم کرده است که توسعهدهندگان بتوانند با استفاده از آن، محیطهای چت روم را برای اپلیکیشن شما خلق کنند.
پشتیبانی از همه دستگاه ها
دستگاههای مختلف (Device) اعم از سختافزارهایی مثل GPS، ورودی بلوتوث و غیره از اپلیکیشنهای مختلف پشتیبانی میکنند؛ البته به شرطی که محیط اتصال آنها در اپلیکیشن به وجود آمده باشد. اندروید استودیو این قابلیت را برای پروژه شما فراهم خواهد کرد.
امکان اضافه شدن کد Template
این ویژگی باعث میشود که قالبهای اپلیکیشن اندروید استودیو، بهراحتیِ کار توسعهدهنده برای طراحی و توسعه پروژه شما کمک کنند.
ویژگی Fast Emulator
این ویژگی از جمله قابلیتهای این نرمافزار است که به شما یک دیدِ کلی از عملکرد اپلیکیشن در دستگاههای مختلف را ارائه میدهد. مثلاً توسعهدهنده با استفاده از این قابلیت میتواند به شما نشان بدهد که اپلیکیشن در تبلت، موبایل، لپتاپ، نوتبوک یا گجتهای هوشمند دیگر چطور به نظر میرسد. قابلیت Fast Emulator در حقیقت یک تِستر یا آزمایشگر برای اپلیکیشن است.
قابلیت Intelligence Code Editor
توسعهدهندگان و برنامهنویسان با تکیه بر این قابلیت میتوانند همه کدهای پیشنهادی محیط اندروید استودیو را با یک کلیک به دست بیاورند. مثلاً توسعهدهنده با استفاده از این قابلیت میتواند یک لیست کشویی از اطلاعات را در دست داشته باشد تا در انتخاب نوع کد برای برنامهنویسی، آزادانهتر عمل کند و پروژه شما را سریعتر راهاندازی کند.
ویژگی Instant App Run
شاید بتوان از این ویژگی به عنوان مهمترین قابلیت نام برد که اساسیترین تنظیمات یک اپلیکیشن را روی دایره میریزد. به عبارت سادهتر، توسعهدهنده با استفاده از این ویژگی است که میتواند تغییرات برنامه را بدون صرف زمان بابت تعمیرات apk و نصب آن تشخیص دهد؛ قابلیت Instant App Run در اندروید استودیو به همین راحتی میتواند به عنوان یک راه گریز برای رهایی از اتلاف وقت در حین تعمیر و ایجاد تغییر در پروژه عمل کند.
اهمیت و ضرورت کاربرد اندروید استودیو چیست؟
در دنیای گسترده و توسعهیافته بازاریابی دیجیتال (Digital Marketing) ابزارهای ارتباط با مشتری و فروش محصولات بهصورت غیر حضوری، یک نیاز هستند. وبسایتها و صفحات شبکههای مجازی بهتنهایی برای بازاریابی یک برند کافی نیستند؛ به همین دلیل باید از اپلیکیشنهای موبایل یا وب اپلیکیشنها استفاده کرد. (وب اپلیکیشن چیست؟) ضرورت نرمافزار اندروید استودیو برای توسعه اپلیکیشنهای برند شما، از آن لحاظ حائز اهمیت است که هم میتواند به توسعهدهنده برای راهاندازی سریع اپلیکیشن کمک کند و هم همان محیطی که مد نظرتان است را به اجرا بگذارد.
اهمیت رابط کاربری حرفهای و مناسب، فضای جذاب و کاربردی و همچنین پشتیبانی بسیار قدرتمند، از ارکان اصلی یک اپلیکیشن خوب هستند؛ نرمافزار Android Studio هم با برخورداری از قابلیتهایی که دارد، همه این امکانات را فراهم میکند.
جمع بندی
نرمافزار اندروید استودیو در حال حاضر از پیشتازان دنیای طراحی اپلیکیشنهای موبایل محسوب میشود. این نرمافزار از معدود برنامههایی است که قابلیت آزمایش و اشکالزدایی اپلیکیشن را پیش از راهاندازی فراهم میکند. همچنین به دلیل پشتیبانی تیم گوگل، این نرمافزار توانسته است حجم بزرگی از اطلاعات مورد نیاز برای کدنویسی را در اختیار توسعهدهنده قرار دهد.
اگر شما هم مایل هستید که اپلیکیشن کسبوکارتان را روی سیستمعامل اندروید توسعه دهید، پونیشا با فراهم کردن فضایی رقابتی و کاملاً تخصصی، امکان برقراری ارتباط شما با متخصصین طراحی اپلیکیشن را فراهم میکند. کافی است که پروژه خود را ایجاد کنید و استخدام برنامه نویس موبایل را به راحتی انجام دهید.