بهترین زمان برای کار کردن؛ آیا سحرخیزی باعث موفقیت می شود؟
همهی ما بارها مَثَل «سحرخیز باش تا کامروا شوی» را شنیدهایم و احتمالا تلاشهای زیادی کردهایم که صبحها زودتر بیدار شویم تا به کامروایی برسیم. اما چرا همهی ما نمیتوانیم از صبح زود بیدار شدن لذت ببریم و بازده کاری بیشتری در ساعات ابتدایی روز داشته باشیم، در حالیکه عصر یا شبها تمرکز و خلاقیت بیشتری برای انجام کارها داریم؟
وقتی صحبت از بیشترین بازده کاری میشود باید به تفاوت بهترین زمان بیولوژیک بدن (BPT) هر فرد توجه کرد چون ساعتی که هر فرد دارای بیشترین انرژی باشد بهرهوری بالاتری هم خواهد داشت و این زمان میتواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. با این همه هنوز ساعت اصلی بازگشایی ادارات، بانکها و بازار، دانشگاهها و مراکز علمی و حتی موسسات خصوصی پس از ساعت ۷ صبح است. در حالیکه معمولا بهترین زمان بیولوژیک بدن افراد بعد از ۱۰ صبح است. اما از آنجایی که بیشتر ما سر و کارمان با یکی از این مراکز است مجبوریم صبحها زودتر بیدار شویم. در عوض بهتر است ساعات اولیه روز را صرف انجام کارهای خسته کننده و مهم نکنیم. ایدهپردازی و انجام وظایف، پیگیری کارهای مهم و برگزاری جلسات را به گونهای برنامهریزی کنیم که در ساعتی که بیشترین انرژی و بازده را داریم به سراغشان برویم.
البته اگر فریلنسر باشید ساعات کاری منعطفتری خواهید داشت و میتوانید زمان کار کردن خود را به دلخواه برنامه ریزی کنید اما توجه کنید که کار کردن در یک زمان مشخص در طول روز به شما انگیزهی بیشتری میدهد و در نهایت باعث افزایش تمرکز شما خواهد شد.
با این همه یکی از مهمترین نکاتی که در افزایش بهترین زمان بیولوژیک بدن تاثیر دارد، داشتن خواب منظم و کافی و تغذیهی مناسب است. داشتن یک روتین و برنامهی منظم روزانه شاید سخت باشد اما برای شروع میتوانید ساعت خواب و بیداری خود را در یک زمان مشخص تنظیم کنید تا بتوانید برای بقیهی ساعات روز برنامه ریزی دقیقتری داشته باشید.
البته اگر از صبح زود بیدار شدن متنفرید شاید زمان آن رسیده که فریلنسر شوید و یا ایدهها و پروژههای خود را برونسپاری کنید تا نیروهای متخصص در زمان مورد نظرتان کار را انجام دهند. برای این کار کافی است سری به پونیشا بزنید.
در نهایت یادمان نرود که کامروایی چیزی جز خوشحالی نیست 🙂