skip to Main Content
وب سرور لایت اسپید (Litespeed) چیست و چه کاربردی دارد؟

وب سرور لایت اسپید (Litespeed) چیست و چه کاربردی دارد؟

آیا تا به حال فکر کرده‌اید که چگونه اطلاعات موجود در یک سرور، به مرورگر شما منتقل شده و نمایش داده می‌شود؟ برای نمایش یک وبسایت، نرم افزارها و سخت افزارهای بسیاری مورد نیاز است. یکی از نرم افزار‌های لازم که باید در سرور پاسخ دهنده نصب شده باشد، وب سرور است. در این مقاله قصد داریم در مورد انواع وب سرورها صحبت کنیم و به طور خاص مزایا و ویژگی‌های وب سرور لایت اسپید را مورد بررسی قرار دهیم.

وب سرور (Web Server) چیست؟

زمانی که شما به عنوان یک کاربر روی یک لینک کلیک کرده و یک وبسایت را بارگذاری می‌کنید یا فایلی را دانلود می‌کنید،‌ مرورگر درخواست شما را به سمت سرور میزبان آن وبسایت ارسال می‌کند. اما این درخواست چطور باید پاسخ داده شود؟ یکی از نرم افزارهای بسیار مهم که در پاسخگویی درخواست شما تاثیر زیادی دارد، وب سرور است و لایت اسپید یکی از انواع آن است.

یک وب سرور، شامل چندین بخش است که نحوه دسترسی به فایل‌های موجود در سرور را کنترل می‌کند. نقش وب سرور در بارگزاری وبسایت‌ها به قدری مهم است که اگر وب سرور میزبان، یک لحظه از دسترس خارج شود، وبسایت مورد نظر به طور کلی از دسترس خارج خواهد شد. برای اطلاع بیشتر در مورد مفهوم وب سرور، پبشنهاد می‌کنیم مطالعه کنید وب سرور چیست.

انواع وب سرور

انواع وب سرور

وب سرورها انواع مختلفی دارند که توسط شرکت‌های متفاوتی ارائه شده است. وجود وب سرورهای متعددی چون litespeed، این امکان را به کاربران و ارائه دهندگان سرویس‌های هاست می‌دهد که با توجه به نیاز وبسایت مورد نظر، وب سرور مناسبی را انتخاب کنند تا نیاز کاربران را به بهترین شکل تامین کند. اگر در مورد سرویس‌های میزبانی سایت یا هاست اطلاعات کافی ندارید، مقاله هاست چیست را مطالعه کنید.

وب سرور آپاچی (Apache)

وب سرور آپاچی یکی از قدیمی‌ترین وب سرورهای ارائه شده است که به دلیل امکانات و قابلیت‌هایی که دارد، به سرعت به یکی از محبوب‌ترین سرویس دهنده‌های HTTP تبدیل شد. آپاچی به عنوان یک وب سرور، وظیفه پردازش درخواست‌ها و ارائه محتوای درخواست شده را دارد. آپاچی یک وب سرور متن بازاست که بر پایه سیستم عامل لینوکس طراحی و ارائه شده است. متن باز بودن این وب سرور باعث شده برنامه نویسان در سراسر دنیا به صورت رایگان بتوانند از آن استفاده کنند و ماژول‌های مورد نیاز خود را به آن اضافه کنند.

وب سرور Nginx

یکی دیگر از پرکاربردترین وب سرورها که محبوبیت زیادی در میان برنامه نویسان دارد، وب سرور Nginx است. این وب سرور با سیستم عامل‌های ویندوز، مک و لینوکس به خوبی سازگار است. در حال حاضر حدود ۱۲ درصد از وبسایت‌های در حال اجرا در بستر اینترنت، از وب سرور Nginx استفاده می‌کنند. یکی از مشکلات بارزی که در وب سرور آپاچی وجود دارد، محدود بودن تعداد کانکشن‌های همزمان است که در Nginx به طور زیرکانه‌ای برطرف شده است.

ثبت پروژه پونیشا

وب سرور IIS

وب سرور IIS یا همان Internet Information Services، وب سروری است که به صورت اختصاصی برای سیستم عامل‌ ویندوز ارائه شده است. این وب سرور از پروتکل‌های HTTP، HTTPS، FTP، FTPS، SMTP و NNTP پشتیبانی می‌کند و همچنین با زبان‌های برنامه نویسی .NET و PHP سازگار است. اگر نیاز به اطلاعات بیشتر در مورد زبان PHP دارید، مقاله PHP چیست را مطالعه کنید.

وب سرور لایت اسپید (Litespeed)

در حال حاضر وب سرور لایت اسپید پیشروترین وب سرور موجود، با کارایی بالا و مقیاس پذیری بسیار قوی است که با استفاده از فناوری‌های بسیار پیشرفته توانسته سهم بزرگی از این حوزه را به دست بگیرد. اما لایت اسپید چیست؟ لایت اسپید این امکان را به شما می‌دهد که بدون نیاز به ایجاد هیچگونه تغییری در برنامه‌ها یا جزئیات سیستم عامل، وب سرور خود را از آپاچی به لایت اسپید تغییر دهید. با داشتن این ویژگی، لایت اسپید توانست به سرعت جایگزین وب سرور بسیاری از سرویس دهندگان شود.

لایت اسپید یکی از ایمن‌ترین وب سرورهای موجود حال حاضر است که با زبان‌های برنامه نویسی C و C++ نوشته شده است. این وب سرور در عملکرد و تعادل بار، بی‌نظیر است. اگر سرور آپاچی شما نمی‌تواند ترافیک فعلی وبسایت‌ها را مدیریت کند، می‌توانید بدون هیچ دردسری فورا به لایت اسپید کوچ کنید. توجه داشته باشید که لایت اسپید برخلاف آپاچی رایگان نیست و در صورت نیاز به استفاده از آن، باید لایسنس تهیه کنید. این وب سرور با سیستم‌های مدیریت محتوای (CMS) وردپرس، جوملا، مجنتو و دروپال به خوبی سازگار است و سرعت فوق العاده‌ای را به شما می‌دهد.

مزایای وب سرور لایت اسپید

مزایای وب سرور لایت اسپید

همانطور که قبلا اشاره کردیم، لایت اسپید یک بستر بسیار خوب برای میزبانی وبسایت‌هایی است که با استفاده از سیستم‌های مدیریت محتوا مانند وردپرس طراحی شده‌اند. اگر وبسایت خود را با استفاده از یکی از این CMSها طراحی کرده‌اید، لازم است بدانید لایت اسپید مزایای بسیاری را برای وبسایت شما به همراه خواهد داشت. از جمله این مزایا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

نصب و راه اندازی آسان

نصب و راه اندزای لایت اسپید بسیار آسان است. همچنین برای مهاجرت از آپاچی به لایت اسپید هم هیچ دردسری وجود ندارد و شما می‌توانید بدون نیاز به ایجاد هیچ تغییر خاصی در برنامه‌ها یا سیستم عامل خود، فقط با اجرای چند دستور ساده، وب سرور خود را به لایت اسپید ارتقا دهید.

سرعت بالا

لایت اسپید به طور قابل توجهی نسبت به آپاچی سریع‌تر است. این وب سرور با قابلیت کاهش پهنای باند و اتصال per-IP، باعث مسدودی IPهایی می‌شود که درخواست‌های زیادی ایجاد کرده‌اند یا پهنای باند زیادی می‌خواهند. این امر نه تنها به افزایش چشمگیر سرعت پاسخگویی درخواست‌ها کمک می‌کند، بلکه در حفظ امنیت سرور نیز تاثیرگذار است.

سازگاری با سیستم های مدیریت محتوا

لایت اسپید تقریبا با تمام CMSهای محبوب سازگاری دارد و برای وبسایت‌هایی که با استفاده از وردپرس، جوملا، دروپال و … طراحی شده‌اند، سرعت بسیار بالایی خواهد داشت.

امنیت بالا

لایت اسپید دارای قابلیت آنتی دی داس (DDOS) است و همچنین با modSecurity نیز به خوبی سازگار است.

رابط کاربری قوی

لایت اسپید یک رابط کاربری بسیار قوی دارد. شما برای انجام تنظیمات لایت اسپید می‌توانید به جای کار با محیط shell لینوکس، از رابط گرافیکی لایت اسپید استفاده کنید.

سازگاری با آپاچی

لایت اسپید با آپاچی به خوبی سازگار است و می‌تواند فایل‌های پیکربندی شده با آپاچی را بارگیری کند. به عبارت دیگر این وب سرور یک جایگزین مناسب برای آپاچی است.

پشتیبانی ۲۴ ساعته

یکی دیگر از مزیت‌های لایت اسپید، پشتیبانی ۲۴ ساعته آن است. پشتیبانی این نرم افزار توسط کارشناسان مجربی انجام می‌شود که به صورت ۲۴ ساعته آماده پاسخگویی به سوالات کاربران هستند.

نسخه های مختلف وب سرور لایت اسپید

لایت اسپید نسخه‌های مختلفی دارد که می‌توانید با توجه به نیازمندی وب سایت خود، از یکی از نسخه‌های لایت اسپید استفاده کنید. همانطور که پیش‌تر گفته شد، وب سرور لایت اسپید رایگان نیست و برای استفاده از آن لازم است لایسنس تهیه کنید. برای تهیه لایسنس لایت اسپید، توجه داشته باشید که هزینه پرداختی شما برای هر نسخه متفاوت خوداهد بود. بنابراین لازم است نسخه‌های مختلف این وب سرور را بشناسید تا بتوانید بهینه‌ترین و مناسب‌ترین نسخه را برای پروژه خود انتخاب کنید.

نسخه  OpenLiteSpeed

این نسخه، به صورت رایگان و متن باز ارائه شده است. اما برخی ویژگی‌های نسخه‌های غیر رایگان را ندارد و همچنین تقریبا با هیچکدام از کنترل پنل‌ها سازگار نیست. توجه داشته باشید اگر از کنترل پنل‌های سی پنل، دایرکت ادمین و پلسک استفاده می‌کنید، امکان استفاده از این نسخه از لایت اسپید را نخواهید داشت. این نسخه برای وبسایت‌های شخصی و تجاری که بدون استفاده از کنترل پنل راه اندازی شده‌اند کاربرد دارد.

نسخه استاندارد  (Standard Edition)

این نسخه به طور کلی برای ویسایت‌های کم بازدید استفاده می‌شود. بر خلاف نسخه قبلی، این نسخه با کنترل پنل‌های محبوبی مانند سی پنل و دایرکت ادمین سازگار است. این نسخه هم مانند نسخه قبل به صورت رایگان ارائه شده است و می‌توان از آن برای وبسایت‌های شخصی و تجاری کم بازدید استفاده کرد.

نسخه تجاری  (Enterprise Edition)

این نسخه از وب سرور لایت اسپید برای وبسایت‌های پربازدید که تعداد کاربران زیادی دارند، مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نسخه تقریبا با همه کنترل پنل‌ها سازگار است و عموما توسط شرکت‌های میزبانی یا هاستینگ‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نسخه در واقع بهترین و کامل‌ترین نسخه‌ی لایت اسپید است که با رعایت تمام استانداردهای امنیتی ارائه شده و در اختیار کاربران قرار گرفته است.

جمع بندی

در این مقاله به بررسی مفهوم وب سرور پرداختیم و دیدیم که وب سرورها در واقع نرم افزارهایی هستند که وظیفه پاسخگویی به درخواست مرورگرها را دارند. این نرم افزارها تاثیر بسیار زیادی در کیفیت و سرعت پاسخگویی سرور دارند. در ادامه با انواع وب سرورها آشنا شدیم و کاربرد هر کدام از آن‌ها را ذکر کردیم. وب سرور لایت اسپید را به عنوان یکی از بهترین بهترین و سریع‌ترین وب سرورهای حال حاضر مورد بررسی دقیق‌تری قرار دادیم و انواع نسخه‌های آن را معرفی کردیم.

توجه داشته باشید اگر به عنوان یک برنامه نویس یا طراح سایت مشغول به کار هستید یا حتی اگر می‌خواهید در شرکت‌هایی که درخواست استخدام برنامه نویس دارند، مشغول به کار شوید، لازم است با مفهوم وب سرور و انواع وب سرور آشنا شوید. چرا که شناخت انواع وب سرور و آشنایی با نحوه عملکرد آن‌ها، برای تهیه یک بستر مناسب جهت راه اندازی پروژه بسیار مهم است.

۳/۵ - (۶ امتیاز)
دیدگاه‌ها

دیدگاه شما چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

Back To Top

This will close in 0 seconds