skip to Main Content
هاست چیست؟ چه کاربردی دارد؟

هاست چیست؟ چه کاربردی دارد؟

راه‌اندازی وب‌سایت بدون یک هاست (Host) مناسب به‌هیچ‌عنوان امکان‌پذیر نیست. اگر شما تصمیم بگیرید که وارد دنیای بازاریابی دیجیتال شوید و محصولات یا خدماتتان را از طریق وب‌سایت به کاربران عرضه کنید، بی‌شک نیاز به هاست یا میزبان وب خواهید داشت. نباید فراموش کنید که تمامی خدماتی که از طریق وب‌سایت شما در اختیار کاربران قرار می‌گیرند، به‌واسطه فضایی است که هاست در اختیارتان قرار می‌دهد. هرکدام از سرورهایی که مسئولیت میزبانی از وب‌سایتتان را برعهده می‌گیرند، دقیقاً شبیه به دروازه‌ای هستند که از کاربران برای ورود به صفحات مختلف وب میزبانی می‌کنند.

در این مقاله که به‌صورت تخصصی به موضوع Host مربوط می‌شود، انواع هاست و کاربرد هر کدام را مورد بررسی قرار خواهیم داد. در ادامه به پاسخ این سؤال هم می‌پردازیم که کدام‌یک از هاست‌های ایرانی یا خارجی بهتر هستند. برای اینکه از اهمیت هاست برای توسعه کسب‌وکار و البته وب‌سایتتان مطلع شوید، توصیه می‌کنیم که تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

هاست چیست؟

هاست چیست؟

واژه Host در زبان انگلیسی، میزبان معنا می‌شود. در تعریف تخصصی‌تر، هاست بخشی از سرور است که وب‌سایت روی آن قرار می‌گیرد. به‌طور کلی، یک سرور شامل چندین بخش مختلف و متنوع است که به هر کدام از این بخش‌ها در تقسیم‌بندی مجازی، هاست گفته می‌شود. مهم‌ترین کاری که باید پس از طراحی سایت و هدف‌گذاری‌های مهم برای راه‌اندازی کسب‌وکار و بازاریابی دیجیتال انجام داد، اقدام برای تهیه کردن هاست است.

به عبارت ساده‌تر هر بخشی از سرور مورد نظر که به‌عنوان یک هاست عمل می‌کند، مسئولیت نگهداری فضای وب‌سایت را برعهده می‌گیرد تا هیچ مشکلی در راه‌اندازی و دسترسی به صفحات و بخش‌های مختلف وجود نداشته باشد. مهم‌ترین مفاهیمی که پس از تعریف هاست وجود دارند و باید به آن‌ها پرداخته شود، اندازه ram، اندازه فضای هاست یا میزبانی، اندازه پهنای باند وب‌سایت و … است.

پس از در نظر گرفتن همه مفاهیم، باید هاست مورد نظر خود را با در نظر گرفتن همه ویژگی‌های لازم از یک شرکت هاستینگ اجاره کنید. به عبارت ساده‌تر شما با اجاره سالانه یک هاست، بخشی از سرور آن شرکت هاستینگ را در اختیار می‌گیرید تا تمامی اطلاعات، اسناد و فایل‌های وب خود را در آن فضا قرار دهید.

انواع هاست و کاربرد هر کدام

انواه هاست و کاربرد هرکدام

شرکت‌های هاستینگ انواع مختلفی از هاست را برای میزبانی کردن از وب‌سایت شما ارائه می‌دهند. هرکدام از این هاست‌ها تعریف خاصی دارند و از لحاظ کاربردی با یکدیگر متفاوت هستند؛ در ادامه همین بخش به همه آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

هاست اشتراکی

اگر کسب‌وکار خود را به‌تازگی در دنیای دیجیتال مارکتینگ راه‌اندازی کرده‌اید و توقع چندانی در مورد افزایش بازدید سایت ندارید، هاست‌های اشتراکی ایده‌آل‌ترین گزینه هستند. در این نوع از میزبانی، یک سرور شامل چندین بخش است و به صورت اشتراکی توسط چند سایت استفاده می‌شود و هر بخش مربوط به یک وب‌سایت می‌شود. با این اوصاف ممکن است در یک سرور مشخص، صدها یا هزاران وب‌سایت قرار بگیرند. بزرگ‌ترین ایراد این نوع از میزبانی در آن است که اگر یک وب‌سایت هک شود، زمینه نفوذ به وب‌سایت‌های دیگر که در آن سرور وجود دارند، فراهم خواهد شد.

سرورهای نیمه اختصاصی

این نوع از میزبانی که با عنوان VPS Hosting هم شناخته می‌شود، با تکیه‌بر نرم‌افزارهای تخصصی مثل vmware سرور را به بخش‌های متعدد و مجزا تقسیم می‌کند تا هر بخش به‌عنوان یک سرور مجزا در نظر گرفته شود. مشتریان شما در این نوع از میزبانی می‌توانند به منابع به‌مراتب بیشتری از وب‌سایت دسترسی داشته باشند.

سرورهای اختصاصی

اگر کسب‌وکارتان نیاز به یک فضای بزرگ برای ادامه فعالیت دارد، می‌توانید با پرداخت هزینه بیشتر از مزایای سرورهای اختصاصی استفاده کنید. در این نوع از میزبانی، وب‌سایت شما در یک سرور که فقط مختص خود شماست، قرار می‌گیرد.

هاست ابری

هاست ابری یا Cloud Hosting تمامی امکانات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری را در اختیار وب‌سایت شما قرار می‌دهد. در این نوع از میزبانی، همیشه چند سرور در حالت شبکه‌ای مشغول فعالیت هستند و وب‌سایت شما به یک سرور خاص با منابع کم، محدود نمی‌شود. با استفاده از این نوع میزبانی می‌توانید وب‌سایتتان را همیشه در حالت Up-Time نگه دارید. البته ایراد اصلی این هاست در آن است که به دلیل پراکندگی بسیار زیاد اطلاعات و داده‌ها امکان Backup گرفتن یا بازیابی داده‌ها بسیار سخت و دشوار خواهد بود.

هاست وردپرس

چنانچه کسب‌وکار شما در فضای وردپرسی وجود دارد یا قصد طراحی سایت وردپرسی دارید و فکر می‌کنید که قرار است که از همین طریق رشد کنید، بهتر است که به سراغ هاست WordPress بروید. میزبانی وردپرس در سرورهای Linux و ویندوز قابل پشتیبانی است و نیاز به منابع سرور دارد؛ به همین دلیل باید از سرورهای مجهز به منابع کافی و سخت‌افزارهای قدرتمند استفاده کرد. تنها ایراد این نوع میزبانی در هزینه اجازه آن است که باتوجه‌به نوع شرکت هاستینگ متغیر خواهد بود. برای اطلاعات بیشتر، پیشنهاد می‌کنیم بخوانید وردپرس چیست.

هاست خوب چه ویژگی هایی دارد؟

یک هاست خوب برای میزبانی کردن تمام‌عیار از وب‌سایت شما باید دارای ویژگی‌های زیر باشد:

  • ظرفیت و حجم متناسب با اطلاعات وب‌سایت شما را داشته باشد
  • پهنای باند هاست باید باتوجه به بازدیدهای وب‌سایت شما تعیین شود. پهنای باند یک هاست خوب باید همیشه از متوسط بازدیدها و حجم آپلود و دانلود وب‌سایت شما بیشتر باشد
  • قابلیت اضافه کردن چندین دامنه مختلف را داشته باشد. (اگر نمی‌دانید دامین چیست، مقاله ما در این زمینه را مطالعه کنید.)
  • امکان ساختن ایمیل‌های اختصاصی با اسم وب‌سایت را در اختیارتان بگذارد
  • دیتابیس یا بانک اطلاعاتی کافی را در اختیار شما و وب‌سایتتان قرار دهد
  • از پشتیبانی دقیق و مطمئن برخوردار باشد تا به‌صورت ۲۴ ساعته، آنلاین و به‌صورت پرسش‌وپاسخ به رفع مشکلات شما کمک کند
  • امکان گرفتن بک‌آپ را فراهم کند
  • امکان ارائه گواهی SSL را فراهم کند
  • همیشه در دسترس یا به‌اصطلاح آپ‌تایم باشد

هاست ایرانی بهتر است یا هاست خارجی؟

پیش از آن که وارد این بحث مهم شویم، لازم است یادآوری کنیم که هر هاست باتوجه‌به ویژگی‌ها و امکاناتی که دارد، از مزایا و معایب خاص خودش بهره‌مند شده است؛ به همین دلیل بهتر است که شما در ابتدا تمامی نیازهای خود را با توسعه‌دهنده و طراح وب‌سایتتان در میان بگذارید و در نهایت برای خریدن هاست ایرانی یا خارجی اقدام کنید. بعضی از صاحبان کسب‌وکارهای اینترنتی به‌اشتباه گمان می‌کنند که اگر وب‌سایتشان بر روی هاست ایرانی قرار بگیرد، سرعت بیشتری دارد؛ اما در واقع این‌طور نیست.

انتخاب هاست ایرانی و خارجی از لحاظ سرعت تفاوت چندانی ندارد و اگر شما از یک هاست خارجی باکیفیت و خوب استفاده کنید، از سرعت بیشتری هم برخوردار خواهید شد. اگر وب‌سایت شما جزو دسته‌بندی‌های سازمانی یا دولتی نیست، نیازی به تهیه هاست ایرانی ندارید و می‌توانید از هاست خارجی هم بهره‌مند شوید.

مرکز داده‌ها و اطلاعات هاست ایرانی در ایران قرار دارد و به همین دلیل می‌توان حساب ویژه‌ای روی امکانات آن باز کرد. مهم‌ترین مزایای استفاده از این نوع میزبانی در آن است که می‌توان به افزایش سرعت بارگذاری وب‌سایت، افزایش رتبه وب در موتورهای جست‌وجو مثل گوگل، از بین نرفتن داده‌ها به علت تحریم‌ها و … امیدوار بود.

البته امکان بک‌آپ گرفتن در هاست‌های ایرانی آسان‌تر از هاست‌های خارجی است. ناگفته نماند که اگر هاست خارجی مورد نظر شما از پشتیبانی قدرتمند و امکانات ویژه‌ای برخوردار باشد، می‌توان روی قدرت بک‌آپ گرفتن از آن هم حساب ویژه‌ای باز کرد.

جمع بندی

هاست یا Host مهم‌ترین بخش راه‌اندازی وب‌سایت است و بدون استفاده از امکانات میزبانی آن بر سرورهای مختلف نمی‌توان فعالیت کرد. با استفاده از یک هاست خوب می‌توان سرعت بارگزاری و لود شدن سایت را افزایش داد، نگران از دست رفتن داده‌ها و دیتابیس نبود و به موفقیت در بازاریابی دیجیتال امیدوار شد. در این مقاله، به طور کامل گفتیم هاست چیست، انواع آن و کاربردهایشان را نیز مورد بررسی قرار دادیم. شما می‌توانید برای تهیه هاست مورد نظرتان و راه‌اندازی وب‌سایت خود در کسب‌وکارهای مختلف اینترنتی، روی خدمات مدیریت میزبان وب در پونیشا حساب ویژه‌ای باز کنید. با ایجاد پروژه خود در پونیشا از بهترین امکانات موجود در دنیای فریلسنری میزبانی وب بهره‌مند شوید.

۴.۴/۵ - (۱۴ امتیاز)
دیدگاه‌ها

دیدگاه شما چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

Back To Top

This will close in 0 seconds