skip to Main Content
وب اپلیکیشن چیست؟

وب اپلیکیشن چیست؟

میلیون‌ها کسب‌وکار اینترنتی از شبکه قدرتمند و گسترده اینترنت به‌عنوان مهم‌ترین کانال ارتباطی مقرون‌به‌صرفه استفاده می‌کنند. اینترنت به مشاغل مختلف فرصت بازاریابی و فروش محصولات و خدمات را در یک بستر امن و سریع به ارمغان می‌آورد؛ یکی از این فرصت‌ها وب اپلیکیشن نام دارد.

برنامه‌های کاربردی تحت وب که با عنوان «وب اپلیکیشن» یا Web Application شناخته می‌شوند، ترکیبی از اسکریپت‌های سرور فرستنده مثل ASP و PHP و همچنین اسکریپت‌های سرویس‌گیرنده مثل HTML و جاوا اسکریپت هستند که فرصت استفاده مشتری از سیستم‌های مدیریت خرید کالا و خدمات و همچنین امکان تعامل با کسب‌وکارها را به وجود می‌آورند. در ادامه بیشتر درباره وب اپلیکشن‌ها، تفاوت آن‌ها با سایت و اپلیکیشن‌ها و کاربرد آن‌ها در گسترش کسب‌وکار صحبت خواهیم کرد. پس تا انتها با ما همراه باشید.

وب اپلیکیشن چیست؟

همان‌طور که از عنوان وب اپلیکیشن پیداست، این برنامه ترکیبی از وب‌سایت و اپلیکیشن است که گاه با عنوان «وب اپلیکیشن پیش‌رونده» هم مورد بررسی قرار می‌گیرد. به عبارت ساده‌تر، یک وب اپلیکیشن شامل برنامه‌ای کامپیوتری است که با استفاده از فناوری تحت وب و قابلیت‌های مرورگرها می‌تواند به فعالیت خود ادامه دهد. برنامه‌های تحت وب موسوم به وب اپلیکیشن، روی سرورهای راه دور ذخیره شده‌اند و در جریان شبکه اینترنت و همچنین به‌واسطه مرورگرها می‌توانند خدمات مختلفی را به مشتریان و کاربران ارائه دهند.

اکثر وب‌سایت‌هایی که با آن‌ها سروکار دارید، حداقل یک وب اپلیکیشن دارند؛ این یک واقعیت انکارناپذیر است. مثلاً اگر سایت رقیب شما دارای قابلیت‌هایی است که می‌تواند به‌واسطه آن‌ها خدمات خود را به کاربران و مشتریانشان ارائه دهد، عملاً از یک وب اپلیکیشن استفاده می‌کند. اگر بخواهیم به یک جمع‌بندی کلی از مفهوم برنامه‌های تحت وب برسیم، باید گفت هر جزئی از وب‌سایت که در اختیار کاربران قرار می‌گیرد، یک وب اپلیکیشن تلقی می‌شود؛ این جزئیات حتی می‌تواند شامل یک ماشین‌حساب پیش‌پا افتاده باشند که حجم خرید کاربران را از سایت محاسبه می‌کند.

وب اپلیکیشن چه ویژگی هایی دارد؟

برنامه‌های تحت وب مزایا و ویژگی‌های مثبت بسیاری دارند که هرکدام از آن‌ها به نوبه خودشان به توسعه و گسترش تجارت شما و همچنین جذب مشتریان بالقوه بیشتر منجر می‌شوند؛ در ادامه به تمام ویژگی‌های این برنامه‌های تحت وب، به‌صورت مجزا و مفصل پرداخته‌ایم.

حفظ ثبات و یکپارچگی در سیستم‌ عامل ها

مهم‌ترین و برجسته‌ترین ویژگی وب اپلیکیشن این است که می‌توان با استفاده از آن از محدودیت‌های مربوط به سیستم‌عامل‌ها به‌راحتی عبور کرد. با ظهور وب اپلیکیشن، محدودیت‌های کاربران سیستم‌عامل‌های اندروید و iOS در رابطه با استفاده مطلق از Google Store و App Store برداشته شده است. به عبارت ساده‌تر حالا یک کاربر می‌تواند با تکیه بر قابلیت‌های برنامه‌های تحت وب، عنوان اپلیکیشن مورد نظر خود را در مرورگر جست‌وجو و آن را به‌راحتی دانلود کند.

پرسرعت و کم حجم

یک وب اپلیکیشن هیچ فضایی را در رم دستگاه شما اشغال نمی‌کند. اگر همین حالا به صفحه گوشی موبایل، تبلت یا انواع گجت‌های هوشمند خود سر بزنید، مطمئناً با اپلیکیشن‌های بی‌شماری روبه‌رو خواهید شد که هرکدام از آن‌ها به اندازه خودشان فضایی از رم دستگاه شما را اشغال کرده‌اند. وب اپلیکیشن به کاربران و مشتریان شما این امکان را می‌دهد که بدون نیاز به نصب اپلیکیشن خاصی بتوانند به‌صورت آنلاین از خدمات مورد نظرشان بهره‌مند شوند.

عدم نیاز به آپدیت کردن

به لطف سرویس‌های متصل به برنامه‌های تحت وب، هیچ نیازی به آپدیت کردن یا به‌روزرسانی مداوم و منظم نیست. این ویژگی بسیار مهم باعث شده است که علاوه بر سهولت در عملکرد، سرعت بسیار بالا برای کاربران به وجود بیاید و همه چیز در بهترین و سریع‌ترین حالت خود پیش برود.

امنیت

اتصال به بستر فوق‌العاده امن و مطمئن HTTPS باعث شده است تا وب اپلیکیشن در فضایی موسوم به PWA قرار بگیرد تا سیستم امنیتی آن مثال‌زدنی باشد. از جمله ویژگی‌های بسیار حیاتی برنامه‌های تحت وب این است که امنیت استفاده از آن‌ها در مقام مقایسه با هر نرم‌افزاری بالاتر باشد و این به‌عنوان یک نقطه عطف در نظر کاربران شما جلوه خواهد کرد.

دسترسی بی قید و شرط

عدم وابستگی برنامه‌های تحت وب به مکان و زمان مشخص یا خاص باعث شده است که کاربران هر زمانی که اراده کردند، بتوانند از خدمات و قابلیت‌های آن‌ها استفاده کنند. همچنین نباید از این نکته غافل شد که وب اپلیکیشن به دلیل دقت بالایی که دارد، امکان بازیابی اطلاعات کاربران را به‌سرعت فراهم می‌کند تا هیچ دغدغه‌ای در این مورد وجود نداشته باشد.

تفاوت وب اپلیکیشن با وب سایت و اپلیکیشن چیست؟

یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های اپلیکیشن‌ها با برنامه‌های تحت وب این است که برای استفاده از اکثر اپلیکیشن‌ها نیازی به اتصال اینترنت نیست؛ یعنی به محض این که شما یک اپلیکیشن را در گوشی موبایل یا دستگاه هوشمند خود نصب می‌کنید، دیگر نیازی به اتصال اینترنت ندارید و می‌توانید با قابلیت‌های آن به‌راحتی کار کنید. این ویژگی در وب اپلیکیشن وجود ندارد و برای استفاده از قابلیت‌های آن باید مدام به شبکه اینترنت متصل باشید.

از دیگر تفاوت‌های بین Appها و وب اپلیکیشن‌ها این است که برنامه‌های تحت وب هیچ نیازی به به‌روزرسانی ندارند؛ درحالی‌که برای استفاده از امکانات جدید اپلیکیشن‌ها باید آن‌ها را هر چند وقت یکبار آپدیت کرد. در نهایت به عقیده یک ساخت اپلیکیشن حرفه ای، Appها می‌توانند سریع‌تر و اندکی کارآمدتر از برنامه‌های تحت وب عمل کنند.

از طرفی اپلیکیشن‌های تحت وب تفاوت‌های آشکاری با وب‌سایت‌ها دارند. بدیهی است که وب‌سایت‌ها به‌صورت مشخص روی ارائه محتوا متمرکز شده‌اند و نمی‌توان انتظار عملکرد خاصی را از آن‌ها داشت؛ در عوض برنامه‌های تحت وب می‌توانند به‌صورت تخصصی در اختیار کاربران و مشتریان شما قرار بگیرند و به‌صورت تخصصی روی ارائه عملکرد و خدمات ویژه متمرکز شوند. مثلاً یک وب‌سایت تنها می‌تواند مطالب مشخص‌شده‌ای را به‌صورت یکسان در اختیار همه کاربران قرار دهد؛ درصورتی‌که یک وب اپلیکیشن قادر است با توجه به تعاملاتی که با بازدیدکنندگان داشته است، اطلاعات و دیتاهای مختلف را تجزیه‌وتحلیل کند و نتایج مطلوب را ارائه دهد.

کاربردهای وب اپلیکیشن

اکنون سوال اینجا است که  با وجود کارایی کافی و مفیدی که به‌واسطه بهترین زبان های برنامه نویسی موبایل می‌توان ایجاد کرد، چرا باید به سراغ برنامه‌های تحت وب رفت. نکته جالب اینجاست که کاربردهای برنامه‌های تحت وب آن‌قدر حائز اهمیت و کاربردی‌تر هستند که شرکت‌های مهمی همچون گوگل و مایکروسافت هم به این ابزار متوسل شده‌اند. موارد زیر بیانگر کاربردهای مهم و برجسته اپلیکیشن‌های تحت وب هستند:

  • همه اپلیکیشن‌های تحت وب ملزم به اتصال اینترنت نیستند و می‌توان از آن‌ها به‌صورت آفلاین هم استفاده کرد. مثلاً شما می‌توانید ایمیل‌هایی را که پیش‌تر مطالعه کرده‌اید، مجدداً باز کنید و بخوانید.ثبت پروژه پونیشا
  • اپلیکیشن‌های تحت وب هیچ نیازی به نرم‌افزارهای جانبی ندارند و بدون ایجاد پیچیدگی، از مشتریان بالقوه شما استقبال می‌کنند.
  • با استفاده از اپلیکیشن‌های تحت وب می‌توان به همه دستگاه‌های هوشمند دسترسی داشت.
  • اپلیکیشن‌های تحت وب باعث افزایش رتبه سئو سایت شما می‌شوند. نرخ تعامل کاربران با برند شما که از طریق اپلیکیشن‌های تحت وب افزایش می‌یابد، به‌صورت مستقیم بر رتبه شما در نتایج جستجو تأثیر خواهد گذاشت.
  • بر اساس تجزیه‌وتحلیل‌های اپلیکیشن‌های تحت وب می‌توان رفتار مشتریان را ارزیابی کرد.
  • مهم‌ترین کاربرد وب اپلیکیشن در کاهش هزینه تبلیغات برند شماست؛ چرا که اپلیکیشن‌های تحت وب می‌توانند علاقه‌مندی‌های کاربران و مشتریان بالقوه را تحلیل و بهترین نتیجه ممکن را در سریع‌تر حالت به او ارائه کنند.

جمع بندی

نیاز کسب‌وکارهای اینترنتی به وب‌سایت و اپلیکیشن‌ها را نمی‌توان کتمان کرد؛ با ظهور برنامه‌های تحت وب یا وب اپلیکیشن، این فرصت مهیا شده است که قابلیت‌های هر دو ابزار وب‌سایت و اپلیکیشن در یک بستر ادغام شوند تا کاربران بتوانند با سرعت بیشتر و بدون دچار شدن به دردسرهای اپلیکیشن‌ها از خدمات و محصولات یک وب‌سایت استفاده کنند.

در این مقاله به سراغ برنامه‌های تحت وب و بررسی کاربرد آن‌ها برای کسب‌وکارهای اینترنتی رفتیم. اگر شما نیز قصد طراحی اپلیکیشن، وب اپلیکیشن و سایت را برای کسب و کار خود دارید، در پونیشا می‌توانید از خدمات حرفه‌ای حرفه‌ای‌ترین برنامه‌نویسان بهره‌مند شوید تا از بهترین خروجی‌ها برای جذب مشتریان بیشتر استفاده کنید.

۴/۵ - (۱ امتیاز)
دیدگاه‌ها

دیدگاه شما چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

Back To Top

This will close in 0 seconds