کلاب هاوس چیست؟ آشنایی با اصطلاحات کاربردی در Clubhouse
با رشد روز افزون تکنولوژی و شبکههای اجتماعی، قابلیت چت صوتی نیز در بسیاری از اپلیکیشنهای اجتماعی مثل تلگرام، فعال شده است. حالا یک شبکه اجتماعی را تصور کنید که به صورت اختصاصی امکان چت صوتی را با بهترین امکانات و شرایط فراهم کند. درست است، منظورمان کلاب هاوس (Clubhouse) است. در این مطلب از پونیشا، شما اطلاعات جامعی درباره شبکه اجتماعی کلاب هاوس به دست آورده و نحوه دانلود و نصب کلاب هاوس و اصطلاحات معروف آن را فرا خواهید گرفت.
فهرست مطالب
کلاب هاوس چیست؟
کلاب هاوس یا Clubhouse یک شبکه اجتماعی مبتنی بر صدا است که در آوریل ۲۰۲۰ و به عنوان یک اپلیکیشن برای ios طراحی شد. البته اگر از کاربران اندروید هستید، لازم نیست نگران باشید. با گذشت زمان و توسعه این برنامه، قابلیت استفاده برای کاربران اندروید نیز در تاریخ می ۲۰۲۱ فعال شد. یکی از دلایل شهرت و محبوبیت این اپلیکیشن با وجود جدید بودن، این بود که ایلان ماسک از آن استفاده کرده است.
قابلیت چت صوتی این برنامه به صورت انحصاری، نگرانیهای کاربران را رفع کرده است چرا که هنگام استفاده از این اپلیکیشن نیاز به استفاده از دوربین نیست در نتیجه کاربران نگران اینکه چه چیزی بپوشند یا در کجا باشند نخواهد بود.
طبق گزارشات و آمار، تا دسامبر ۲۰۲۰، کلاب هاوس تنها ۶۰۰ هزار کاربر داشت. احتمالاً علت این جامعه آماری پایین، الزام به داشتن یک معرف برای ثبت نام کردن بوده است. در واقع قبل از به روزسانیها، کاربران نمیتوانستند به سادگی این برنامه را از اپ استورها دانلود و نصب کنند. اما اکنون این محدودیت برداشته شده است و در این مطلب ما نحوه دانلود و نصب کلاب هاوس را به شما خواهیم آموخت.
دانلود و نصب کلاب هاوس
همانطور که تا اینجا متوجه شدید، کلاب هاوس یک رسانه اجتماعی مبتنی بر صداست که به کاربران امکان گفت و گو و مکالمه زنده را میدهد. در حال حاضر این پلتفرم اجتماعی برای سیستم عاملهای اندروید و آیفون در فروشگاههای اینترنتی در دسترس است. علاوه بر این، اگر خواهان نصب آن بر روی ویندوز و مک هستید، میتوانید از نسخه غیر رسمی آن استفاده کنید.
چگونه دعوتنامه کلاب هاوس بگیریم؟
همانطور که مطرح شد، قبل از آپدیتها برای حضور در این برنامه و استفاده از امکان چت صوتی، باید حتماً از طرف یک معرف دعوتنامه میگرفتید. با این حال، در جولای ۲۰۲۱ این برنامه، این محدودیت را از میان برداشت. در حال حاضر بدون نیاز به هیچگونه دعوتنامهای میتوانید در کلاب هاوس حضور داشته باشید و از امکانات آن استفاده کنید.
کلاب هاوس و کسب و کارها
در دنیای بزرگ شبکههای اجتماعی که امروزه بخش قابل توجهی از وقت ما را میگیرند، کلاب هاوس به عنوان شبکه اجتماعی نحوه خاصی از ارتباط را گسترش میدهد که میتواند برای برخی از کسب و کارها مفید باشد.
یکی از مزایای استفاده از کلاب هاوس برای کسب و کارها، ایجاد اعتبار و برندینگ است. با حضور در کلاب هاوس شما به مشتریان بالقوه خود نزدیکتر خواهید بود و میتوانید از طریق ارتباط مستقیم با آنان و همچنین ارائه محتوای صوتی خوب به آنها، از نظراتشان اطلاع یابید و اعتماد آنان را جلب کنید. از طرفی از طریق ارتباط با جمع همکاران و رقبای خود و حضور در جمع آنها، میتوانید ضمن شناخت نقاط ضعف خود، برای ایجاد مزیت رقابتی تلاش کنید.
مزایای استفاده از کلاب هاوس
از طریق کلاب هاوس شما میتوانید بهترین نوع ارتباط با باشگاه مشتریان خود را تجربه کنید. همانطور که میدانید در این شبکه اجتماعی، ارتباط شما با مشتریان و مخاطبان از طریق پست و استوری نخواهد بود بلکه کاربران مستقیما با شما صحبت خواهند کرد. این ویژگی میتواند صمیمیت شما و مشتریان را افزایش دهد.
در کلاب هاوس شما میتوانید درباره فعالیتهای خود در سایر شبکههای اجتماعی با مخاطبین خود مستقیما صحبت کنید و از آنها بخواهید با مشارکت و نظردهی بیشتر، شما را همراهی کنند.
علاوه بر این موارد، با حضور در رومهای تخصصی کلاب هاوس در زمینه کسب و کار خود، میتوانید به صورت رایگان از تجارب سایر متخصصان حوزه خود استفاده کنید. ممکن است همین طور که در حال بازدید از رومهای مختلف در کلاب هاوس هستید، با افرادی که دانش و تجربه مورد نیاز شما را دارند آشنا شوید. شما میتوانید با اعلام نیازهای کسب و کار خود در کلاب هاوس، به جذب نیرو برای کسب و کار خود بپردازید.
این موارد تنها گوشهای از امکانات در دسترس در کلاب هاوس برای سوشال مدیا مارکتینگ بود. اگر شما هم تجربه مفیدی در این زمینه دارید با ما به اشتراک بگذارید.
اصطلاحات کلاب هاوس
برای مدیریت شبکههای اجتماعی به شکل بهینه یکی از راهها این است که با اصطلاحات آن شبکه اجتماعی آشنا باشید، در غیر این صورت ممکن است گیج بشوید و نتوانید از امکانات شبکه بهرهمند شوید. بعید به نظر میرسد که این روزها کسی نداند شبکه اجتماعی چیست؟ با این حال شما میتوانید با مطالعه مقاله مربوطه در پونیشا، اطلاعات تخصصی و خوبی در زمینه شبکههای اجتماعی به دست آورید.
در ادامه لیست کاملی از اصطلاحات کلاب هاوس برای شما آوردهایم.
روم کلاب هاوس
مهمترین بخش در کلاب هاوس که توسط کاربران ایجاد میشود و امکان گفت و گو و همچنین اضافه کردن سایر افراد را به آنها میدهد، روم کلاب هاوس است. ریشه این کلمه انگلیسی به معنای اتاق است. کاربران میتوانند برای روم خود، از قبل زمان خاصی را در نظر بگیرند . با امکان برنامه ریزی یا schedule، رومها میتوانند به شکل open، closed و social ایجاد شوند.
- رومهای open: بدون محدودیت و در دسترس برای همه افراد
- رومهای social: برای افرادی که شما آنها را فالو کردهاید
- رومهای closed: برای افراد خاصی که خودتان مد نظر دارید (به عنوان مثال چیزی شبیه قابلیت close friends در استوری اینستاگرام!)
سخنور (speaker)
با توجه با ماهیت این شبکه اجتماعی که مبتنی بر صداست، مشخصا عدهای از افراد یک روم شنونده و عدهای در حال صحبت هستند. اعضای از یک روم که صحبت میکند و فعال هستند را اسپیکر میگویند.
شنونده (listener)
لیسنر افرادی در یک روم هستند که صرفاً شنونده صحبتهای سایر افراد هستند و خودشان صحبت نمیکنند. عموماً به این افراد لیسنر یا همان listener گفته میشود.
استیج (stage)
یکی از اصطلاحات رایج و مهم در فضای کلاب هاوس، استیج است و به فضایی گفته میشود که افراد برای گفت و گو باید در آن قرار بگیرند. مدیر یک روم میتواند افراد حاضر در استیج را مدیریت کند و و حتی در صورت لزوم، آنها را حذف کند.
مدیر (Moderator)
مادریتورها افرادی هستند که برای مدیریت روم کلاب هاوس به مدیر کمک میکنند. در شرایطی که روم شلوغ باشد و یا افرادی سعی کنند نظم موجود را به هم بزنند، مادریتورها به صورت بیطرفانه تلاش میکنند نظم روم را برگردانند.
پینگ کردن (ping)
قابلیت پینگ کردن یکی از امکاناتی است که در شبکه اجتماعی کلاب هاوس برای کاربران وجود دارد. این قابلیت به شما این امکان را میدهد که بتوانید هر کدام از فالوورهای خود را که دوست داشتید، به روم مورد نظر خود دعوت کنید. با این کار، نوتیفیکیشنی مبنی بر دعوت شدن از سوی شما برای فرد مورد نظرتان ارسال میشود.
پینگ کردن افراد در کلاب هاوس محدودیتی ندارد و شما میتوانید هر تعداد فردی که خواستید را به روم مورد نظر خود دعوت کنید.
ترولینگ (trolling)
در فضای کلاب هاوس، ترول به کسی گفته میشود که قصد دارد نظم موجود در یک روم را از بین ببرد. در این شرایط، مدیر گروه و یا فرد مادریتور میتواند، با ترولینگ کردن، او را از روم اخراج کند.
اصطلاح PTR
اصطلاح PTR مخفف pull to fresh بوده و هم معنای آن هم رفرش کردن است تا بتوانید آخرین وضعیت موجود در کلاب هاوس خود را مشاهده کنید.
سخن پایانی
در دنیای بزرگ سوشال مدیا و شبکههای اجتماعی، نبودن شبکهای که تنها بر صدا مبتنی باشد، قبل از کلاب هاوس واقعا احساس میشد. اگرچه قابلیت چت صوتی در حال حاضر در شبکههای اجتماعی دیگری مثل توییتر و تلگرام نیز وجود دارد، اما کلاب هاوس به صورت اختصاصی این قابلیت را در اختیار کاربران قرار میدهد. این ویژگی میتواند برای افرادی که در ساخت پادکست فعالیت دارند، بسیار مثبت و مفید باشد.
آیا شما تجربه حضور در کلاب هاوس استفاده از امکانات آن را داشتهاید؟ اگر اینطور است لطفاً تجربیات خود را با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید. امیدواریم با خواندن این مطلب دریافته باشید کلاب هاوس (clubhouse) چیست.