
راهاندازی یک کسبوکار مانند ماراتن است: ۵ نکته برای اجتناب از فرسودگی روحی
استرس و کارآفرینی دو یار جدانشدنی هستند. بعلاوهی تحمل لحظات پرفشار از قبیل فراز و فرودهای سرمایهگذاری یا روزهای عرضهی کالا به بازار یا تحمل خسارات روزمره. راهاندازی کسبوکار امریست دشوار، به ویژه برای تیپ شخصیتی نوع A (که اهل رقابت، اجتماعی، بلندپرواز، ناشکیبا و پرخاشگر هستند)، و آنان را بیش از دیگران مستعد فرسودگی روانی مینماید.
احتمالاً شنیدهاید که میگویند، کارآفرینی ماراتن است، و نه دوی سرعت. این بدان معناست که موفقیت شما به قدرتِ استقامت شما در درازمدت گره خورده است. در اینجا به ۵ اقدام پیشگیرانه برای پیشگیری از فرسودگی روحی که ممکن است پیش از موفقیت بر شما غالب شود، اشاره میکنیم.
۱- اولویتبندی را فرا بگیرید.
تفاوتی ندارد در تلاش برای راهاندازی چه صنعتی هستید، این موارد برای همهی نوع صنعتی صدق میکند: زمان، منبعی محدود است و تعدد کارها همواره بیش از زمان است. محدودیت منابع در آغاز هر کسبوکاری، امریست اجتنابناپذیر، پس اولویتبندی کلید موفقیت است.
مادامی که کسبوکار خود را بنا میکنید، به طور طبیعی متمایل به پذیرش هر پیشنهادی هستید. در روزهای اول تأسیس شرکت ممکن است مرتکب این خطاشوید؛ هر گونه آگهی، شراکت و هرگونه تماس اینترنتی یا حضوری که در مسیرتان قرار میگیرد، را میپذیرید. اما موفقیت انجام همه رقم کار نیست؛ موفقیت انجام کارهای ارزشمند است. کاترین لونی، موسس Artspace میگوید، تجربیاتم به من اثبات کرد که موفقیت یا عدم موفقیت شرکتها به همان نسبت که قبول برخی فرصتها بستگی دارد، به عدم پذیرش برخی از آنها نیز وابسته است.
۲- بر علائق و تواناییهای خود تمرکز کنید.
در روزهای نخست شروع کسبوکارتان خواه ناخواه مجبور میشوید تا خیلی از کارها را انجام دهید. خیلی زود درمییابید که به برخی فعالیتها بیشتر علاقه دارید، حال آنکه انگیزهی کمتری نسبت به انجام برخی دیگر دارید. چنانچه وقت خود را صرف اموری که علاقهای به آن ندارید، نمائید، هیچگاه حرفهی خود را دوست نخواهید داشت. پس به سراغ مطلب اصلی بروید، خود را وقف کارهای مطلوب نمائید و خود را از شر کارهای نامطلوب خلاص نمائید.
۳- با دیگر کارآفرینان در ارتباط باشید.
کارآفرینان تازهکار، به ویژه آنهایی که در خانه فعالیت میکنند، به شدت در خطر انزوا قرار دارند. احتمالاً دوستان و اقوام کارمند شما استرس و چالشهای شما را درک نمیکنند. و به احتمال قوی دوستان شما علاقهای به شنیدن داستان مشقتبار کارآفرینی شما ندارند.
یک گروه اینترنتی یا گروه پشتیبانی برای کارآفرینان یا صاحبان مشاغل کوچک از ضروریات است. این ارتباط برای اطلاع از بازخوردها، طلب کمک در زمینههای خاص از قبیل آگهی استخدام نیروی جدید و یا صرفاً گفتگو با فردی که از شببیداریهای شما آگاه میباشد، فوقالعاده است.
مطمئن نیستید که چطور شبکهی ارتباطی خود را شکل دهید؟ خبرنامهها را مطالعه کنید و در جستجوی اسپانسرهای مرتبط با حرفهی خود باشید. چند بار در هفته با همکاران خود قرار بگذارید. به گروه کارآفرینان محلی یا اینترنتی و یا گروههای مرتبط بپیوندید.
۴- انتظارات خود را بازبینی کنید.
فرسودگی روحی عموماً به دو دلیل بروز میکند: ۱) یا سخت کار میکنید و به نتایج مطلوب دست نمییابید، و ۲) توقعاتتان بالاست و مادامی که به اهداف خود دست نمییابید احساس شکست میکنید. هر دو مورد از انتظارات غیرواقعبینانه نشأت میگیرد. باید از مقایسه کسبوکارتان با دیگران دست بردارید و به قضاوت دیگران اهمیتی ندهید. به جای آنکه اسیر کمبودها شوید، بر پیشرفتهای خود تمرکز کنید و نقاط عطف زندگی حرفهای خود را جشن بگیرید.
۵- از نظر روحی و جسمی مراقب خود باشید.
قطعاً مدالی، به بانیان سختکوش کسبوکار که شبها تا دیر وقت کار میکنند و پسماندههای غذای شبهای گذشتهی مانده در یخچال را میخورند، تعلق نمیگیرد. پس باید مراقب خود باشید تا انرژی لازم برای مقابله با استرسها را کسب نمائید. این مراقبت شامل خوب خوردن، ورزش، مدیتیشن و اختصاص زمانهایی به دوستان و خانواده میشود.
چنانچه شما نیز مانند اغلب کارآفرینان مرزی بین کار و تفریح نکشیدهاید، همین حالا مرزی شفاف بین کار و استراحت بکشید. البته رویکرد یکسانی برای همه وجود ندارد، اما شاید شما باید در طول روز به خود استراحت دهید یا آخر هفتهها یک روز کار را تعطیل کنید. پس زمانی را به استراحت اختصاص داده و به آن افتخار کنید.
مهمتر از همه اینکه، در زمان استراحت، احساس گناه نکنید. راهاندازی کسبوکار از اهمیت ویژهای برخوردار است، اما زندگی چیزی فراتر از صرفاً کار است.
برگرفته از: www.mashable.com