Desktop Image
skip to Main Content
نرم افزار کتیا (CATIA) چیست؟

نرم افزار کتیا (CATIA) چیست؟

برای طراحی‌های سه‌بعدی به‌خصوص آن‌هایی که در حوزه صنعت و ماشین‌آلات مورد استفاده قرار می‌گیرند، باید از نرم‌افزارهای قدرتمندی استفاده کرد. نرم‌افزار کتیا (CATIA) یکی از همان برنامه‌های قدرتمند است که شامل فازهای مختلفی است و تنها به طراحی محدود نمی‌شود. بسیاری از کسب‌وکارهای فعال در حوزه صنایع مختلف، با استفاده از قابلیت‌های این نرم‌افزار، به طراحی ساختار خودرو، تجهیزات صنعتی و غیره اقدام می‌کنند. اگر شما هم در حوزه‌های مشابه با صنایع مختلف مثل معماری، ماشین‌سازی، طراحی صنعتی و مهندسی مکانیک فعالیت می‌کنید، می‌توانید برای طراحی‌های مد نظرتان از افراد ماهر در دنیای نرم‌افزار کتیا استفاده کنید.

در این مقاله قرار است که به‌صورت تخصصی و مفصل در مورد نرم‌افزار CATIA و ویژگی‌های کاربردی آن به بحث بنشینیم و مزایای آن نسبت به سایر نرم‌افزارهای حوزه طراحی صنعتی را مرور کنیم. با ما همراه باشید تا بدانید که چرا می‌توان با استفاده از نرم‌افزار کتیا تمامی طرح‌های صنعتی را مثل آب خوردن انجام داد.

همه چیز در مورد نرم افزار کتیا

نرم افزار سه بعدی کتیا

نرم‌افزار سه‌بعدی کتیا یکی از کاربردی‌ترین و تخصصی‌ترین برنامه‌های موجود برای طراحی‌های صنعتی است که شامل سه فاز مختلف می‌شود؛ فاز اول، مربوط به طراحی (CAD)، فاز دوم مربوط به تولید (CAM) و فاز سوم مربوط به مهندسی (CAE) است. این نرم‌افزار توسط یک شرکت فرانسوی و با کمک برنامه نویسی C++ توسعه داده شد و حالا یکی از قدرتمندترین ابزارها برای طراحی سه بعدی محسوب می‌شود.

قابلیت‌های تعبیه‌شده در این نرم‌افزار، به کاربران اجازه اجرا و طراحی ایده‌های خلاقانه و پیچیده را می‌دهد و با استفاده از این قابلیت‌ها می‌توان سخت‌ترین طرح‌های صنعتی را با تمامی جزئیات خلق کرد. مثلاً اگر شما در حوزه اتومبیل‌سازی فعالیت می‌کنید، می‌توانید با بهره‌مندی از مهارت‌های یک طراح که بر نرم‌افزار کتیا مسلط است، طرح مورد نظرتان را با رعایت کردن تمامی جزئیات به ثمر برسانید. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این نرم‌افزار تخصصی این است که طراحان می‌توانند از کاربری حرفه‌ای آن، برای آماده کردن طرح‌ها در قالب‌های مختلف چاپ یا پرینت هم استفاده کنند.

تاریخچه ای مختصر در مورد CATIA

نرم‌افزار کتیا برای اولین‌بار در سال 1977 توسط یک شرکت هواپیمایی فرانسوی با عنوان Avions Marcel Dassault ساخته شد. این شرکت هواپیمایی، در آن سال‌ها از قابلیت‌های نرم‌افزاری با عنوان CADAM طراحی‌های خود را انجام می‌داد. در سال‌های ابتدایی انتشار این نرم‌افزار، تنها حوزه‌ای که از آن استفاده می‌کرد، حوزه تخصصی هواپیماسازی بود؛ اما رفته رفته و با گسترده‌تر شدن این نرم‌افزار، بقیه صنایع از جمله خودروسازی، کشتی‌سازی و غیره هم از آن بهره‌مند شدند.

نرم‌افزار کتیا در طی تمامی این سال‌ها، آپدیت‌ها و به‌روزرسانی‌های بسیاری را در اختیار کاربران و افراد ماهر این حوزه قرار داده است. نقطه عطف به‌روزرسانی‌های این نرم‌افزار به سال 2014 مربوط می‌شود؛ شرکت Dassault Systèmes در آن سال، از نسخه‌ای پیشرفته و برتر از کتیا پرده‌برداری کرد که باعث شد بسیاری از شرکت‌های معتبر و بزرگ در جهان مثل بوئینگ، آئودی، ایرباس و غیره هم از آن برای طراحی‌ها مورد نظرشان استفاده کنند.

ویژگی ها و کاربردهای کتیا

انجام پروژه کتیا با توجه به قابلیت‌ها و ویژگی‌های خاصی صورت می‌گیرد که بدون استفاده از آن‌ها نمی‌توان تمامی جزئیات یک طرح را پیاده‌سازی کرد. همین ویژگی‌های کاربردی نرم‌افزار کتیا باعث شده‌اند که افراد متخصص در این حوزه، این برنامه را برای توسعه و راه‌اندازی طرح‌های صنعتی و تبلیغاتی شما به کار بگیرند. در ادامه، با چند ویژگی بسیار مهم این نرم‌افزار تخصصی آشنا خواهید شد.

  • امکان نگهداری تاریخچه (History) تغییرات ایجادشده در مدل مورد نظر
  • دارای قابلیت بازگرداندن عملیات به حالت قبلی، برای مقایسه دو حالت متفاوت با یکدیگر
  • دارای قابلیت ویژه برای ترسیم عملیات طراحی به شکل نمودار درختی که با استفاده از آن می‌توان هر بخش خاصی از پروژه را در نرم‌افزار کتیا انتخاب و تغییرات لازم را به‌راحتی اعمال کرد
  • مجهز به قابلیت‌های ویژه برای طراحی مدل‌ها در حوزه‌های برق صنعتی، الکترونیک، عمران، تأسیسات، مکانیک و …
  • دارای ویژگی‌های اختصاصی برای ساختن مدل‌های مرکب از انواع سطوح و حجم‌ها
  • دارای کاربری هوشمند در اعمال دستورات؛ به‌نحوی‌که پس از اجرای هر دستور در مدل، دستورهای زیرمجموعه آن هم فعال می‌شوند.
  • دارای قابلیت محیط ماشین‌کاری یا Machining که با استفاده از آن، می‌توان پس از طراحی مدل مورد نظر، عملیات ماشین‌کاری برای ساختن قطعه مدل‌شده را از روی قطعه خام تعریف کرد
  • مجهز به قابلیت تحلیل مکانیزم یا DMU Kinematics که با بهره‌مندی از آن، می‌توان پس از تعریف اتصالات مورد نظر در بین اجزای مکانیزم، حرکت آن را در نرم‌افزار کتیا مشاهده و تحلیل کرد

مقایسه کتیا با نرم افزار سالیدورک

مقایسه کتیا با نرم افزار سالیدورک

بدیهی است که نرم‌افزارهای موجود در حوزه طراحی سه بعدی، دارای عملکردها و قابلیت‌های مشترکی هستند، اما نباید فراموش کرد که هر کدام از این نرم‌افزارهای رقیب دارای قابلیت‌های ویژه‌ای هستند که یکی را نسبت به دیگری در مرتبه بالاتری قرار می‌دهد. بسیاری از افراد متخصص در حوزه طراحی، نرم‌افزار کتیا را با نرم‌افزارهای اتوکد و سالیدورک (Solidworks) مقایسه می‌کنند. اتوکد بیشتر برای طراحی‌های دوبعدی مناسب است. اما در  ادامه، عملکردهای سالیدورک و کتیا را بررسی می‌کنیم تا بدانید که کدام‌یک از آن‌ها می‌تواند برای پیشبرد پروژه شما مفیدتر باشد.

ویژگی‌های مهم Catia Solidworks
قیمت نرم‌افزار هرکدام از به‌روزرسانی‌ها و خدمات پریمیوم کتیا بین 9000 تا 65000 دلار هزینه خواهد داشت هزینه‌های استفاده از سالیدورک بسیار معقولانه است. این نرم‌افزار در 4 نسخه آزمایشی، دانشجویی، استاندارد، حرفه‌ای و ویژه ارائه می‌شود که به طور متوسط از 150 تا 7995 دلار هزینه دارند
رابط کاربری دارای رابط کاربری سخت و پیچیده به دلیل برخورداری از تمامی قابلیت‌های مورد نیاز برای طراحی‌های مختلف دارای رابط حرفه‌ای آسان و جذاب‌تر از سایر نرم‌افزارهای تخصصی در این حوزه
وضعیت اهداف کاربری نرم‌افزار ایده‌آل برای صنایع مختلف مثل خودروسازی، هوافضا، معماری و غیره گزینه‌ای مناسب برای طراحی ساده محصولات مختلف

جمع بندی

نرم‌افزار کتیا برای تمامی افرادی که در حوزه طراحی‌های سه‌بعدی فعالیت می‌کنند، آشناست. قابلیت‌ها و ویژگی‌هایی که در این نرم‌افزار تعبیه شده‌اند، امکان طراحی تمامی طرح‌ها و ایده‌های صنعتی را فراهم می‌کنند. بسیاری از مشاغل صنعتی با استفاده از قابلیت‌های این نرم‌افزار می‌توانند طرح‌های صنعتی خود را به‌خوبی و با رعایت کردن تمامی جزئیات اجرا کنند. اگر شما نیز قصد دارید، پروژه‌های خود را با استفاده از این نرم‌افزار اجرا کنید، می‌توانید متخصص‌های فریلنسر فعال در این حوزه را در پونیشا پیدا کرده و پروژه خود را به آن‌ها بسپارید و از خروجی‌های باکیفیت بهره‌مند شوید.

4.4/5 - (9 امتیاز)
دیدگاه‌ها

دیدگاه شما چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

© تمام حقوق برای پونیشا محفوظ است.

Back To Top

This will close in 0 seconds