مقاله ISI چیست؟
نقش پررنگ علوم، تکنولوژی و فناوری در دنیای امروز ما نیاز به اعتبارسنجی و ارزشدهی به تحقیقات و مقالات علمی را بیش از پیش حائز اهمیت جلوه میدهد. مقاله ISI هم از جمله مقالاتی است که با استفاده از ارزش و اعتبار آن میتوانید به مشتریان، مخاطبان و طرفین قرارداد خود اثبات کنید که فعالیت شما پشتوانهای علمی دارد و از همه مهمتر این پشتوانه علمی، یک اعتبار استاندارد و جهانی هم دارد که میتوان روی آن حساب ویژهای باز کرد. این که منظور از مقاله ISI چیست و چگونه میتوان فهمید که یک مقاله از نوع ISI است یا خیر از جمله سؤالات مهم و اساسی است که در این مقاله از پونیشا به آنها پاسخ داده شده است. پس تا انتها همراه ما باشید.
فهرست مطالب
مقاله ISI به چه مقالهای گفته میشود؟
پیش از این که بخواهیم به ماهیت مقاله ISI بپردازیم، بهتر است که واژه ISI را مورد بررسی قرار دهیم. واژه ISI مخفف عبارت کامل Institute for Scientific Information است که به مؤسسه اطلاعات علمی (تأسیسشده توسط یوجین گارفیلد در سال ۱۹۵۶) اطلاق میشود. این مؤسسه تمامی خدمات مربوط به دادههای مقالات و کتابهای معتبر را ارائه میدهد. بسیاری از محققین و دانشجویان برای استفاده از مطالب مقالات منتشر شده توسط مؤسسه ISI به تکمیل کردن مقالات و پایاننامههای خود میپردازند.
بهطورکلی به تمامی مقالاتی که در مؤسسه ISI به چاپ رسیده باشند، مقاله آیاسآی گفته میشود. لازم است بدانید که ISI اسم یک نوع مقاله بهخصوص نیست؛ بلکه منظور از مقالات ISI، مقالاتی هستند که در مجلات منتشر شده توسط مؤسسه ISI به نمایش درآمدهاند و میتوان از لحاظ اعتبار علمی و پژوهشی به آنها تکیه کرد. تمامی مقالاتی که توسط این مؤسسه مورد تأیید قرار میگیرند، از لحاظ علمی و اصول فنی نگارش مورد تأیید هستند و میتوان به این مقالات از منظر محتواهای قابل اتکا و صحیح نگاه کرد. بسیاری از دانشجویان نیز با سفارش ترجمه این مقالات از محتویات آن برای مطالعات و تحقیقات خود بهره میبرند.
مزایای مقالات ISI
مقاله ISI برای شما، چه بهعنوان یک استاد دانشگاه و چه بهعنوان یک دانشجو (که در مقطع کارشناسی ارشد فارغالتحصیل شده است) دارای مزایای بسیار مهمی است. شما میتوانید با به چاپ رساندن رساله، مقاله یا پایاننامه خود در این مجله معتبر، از امتیازات فراوانی در مقاطع بعدی، گرفتن پذیرش در دانشگاههای خارجی و حتی امتیاز شناخته شدن بهعنوان یکی از صاحبان نظر در رشتههای مختلف برخوردار شوید. مقالات ISI برای اساتید میتواند چنین مزایایی را به همراه داشته باشد:
- افزایش رتبه علمی و حقوق
- امکان پیوستن به بنیاد ملی نخبگان ایران
- دریافت پروژههای بینالمللی و داخلی با درآمد بالا
- امکان ثبت نظرات علمی و تخصصی در زمینههای علمی مرتبط
- ارائه پژوهشها و دستاوردهای شگرف در حوزههای بسیار تخصصی
مزایای مقاله ISI برای دانشجویان هم به شرح زیر خواهد بود:
- سهولت در دریافت پذیرش در مقطع دکتری
- افزایش شانس برای دریافت پذیرش از دانشگاههای معتبر خارجی
- امکان استخدام در مراکز و مؤسسات دولتی معتبر
- پذیرفته شدن بهعنوان یکی از اعضای هیئتعلمی دانشگاهها
- امکان ادامه تحصیل در دانشگاه آزاد بدون آزمون ورودی یا کنکور
- عضویت در بنیاد ملی نخبگان ایران
- امکان ثبت نظرات تخصصی و دیدگاههای مهم در حوزههای علمی و پژوهشی
انواع مقالات ISI
شناخت و کسب اطلاع از انواع مقالات ISI به شما کمک میکند تا درک بهتری از نوع مقالهای که در نظر دارید و میخواهید در این مجله به انتشار برسد، داشته باشید. در این بخش از مقاله به بررسی انواع مقالات ISI پرداختیم تا با توجه به تحقیق و رساله علمی خود برای انتشار آن اقدام کنید.
مقالات اصیل (Original Article)
این نوع مقالات که در ISI به انتشار میرسند، رایجترین و متداولترین نوع مقالات هستند که از نوع پژوهشهای تحقیقاتی محسوب میشوند. یک مقاله ISI از این نوع شامل مقدمه، روش تحقیق، نتیجهگیری و بحث میشود.
گزارشهای مختصر
این نوع از گزارشها بهصورت کاملاً مختصر به بررسی دادههای مقالات اصیل میپردازند و بیشتر برای محققین و دانشمندانی مورد استفاده قرار میگیرد که میخواهند در سریعترین زمان ممکن به دادههای یک مقاله دسترسی داشته باشند.
رسالههای مروری
مقالات یا رسالههای مروری در حقیقت خلاصهای از تحقیق را در رابطه با یک موضوع خاص ارائه میدهند. مقالات مروری شامل حدوداً ۱۰۰ پژوهش میشود و بیشتر توسط محققینی ارائه میشود که سالیان سال در پی تحقیق و پژوهش در مورد زمینههای علمی بودهاند.
مقالههای موردی
مقالات یا بررسیهای موردی به کاوش در مورد نمونههای خاص از پدیدههای خاص میپردازند. فلسفه یک مقاله ISI از این نوع، بر این مبنا استوار است که سایر محققین هم از پدیدههای خاصی که در حال رخ دادن است، مطلع شوند. معمولاً مقالههای موردی شامل بررسیهای پزشکی و پدیدههای نادر در این زمینه انجام میشود تا اطلاعات بیشتری در مورد آسیبها و بیماریهای ناشناخته به دست بیاید.
رسالههای روش شناختی
مقالات یا رسالههای روش شناختی بهصورت اختصاصی به روشها و آزمونهای تجربی مربوط میشود. در این مقالات به روشهای جدیدی از پژوهشهای علمی و تجربی پرداخته میشود و باید در آن به پیشرفتهای قابل توجه در تحقیق اشاره شود.
تفاوت مقالات ISI با سایر مقالات
علاوه بر ISI مؤسسات علمی و پژوهشی دیگر هم وجود دارند که میتوان با استفاده از اعتبار آنها به مقالات و پژوهشها ارزش داد. از جمله مؤسسات دیگری که وجود دارند، میتوان به SCOPUS و ISC اشاره کرد. در این بخش قرار است که تفاوت مقاله ISI با مقالات این دو مؤسسه دیگر را مورد بررسی قرار دهیم.
مؤسسه ISC که با عنوان کامل Islamic World Science Citation Center شناخته میشود، متعلق به کشور ایران است و بهمنظور پیشبرد اهداف علمی-اسلامی در جامعه بینالمللی فعالیت میکند. مجلات منسوب به مؤسسه ISC در بین ۵۷ کشور عضو این مجموعه از لحاظ علمی در رتبه سوم (پس از ISI و SCPOUS) قرار دارد. برجستهترین مشکل مؤسسه ISC این است که چاپ مقالات علمی در این مجلات حدود یک سال طول میکشند؛ این در حالی است که چاپ مقالات در مجلات ISI بین یک تا ۳ ماه زمان میبرند.
اسکوپوس یکی دیگر از رقبای ISI است. اسکوپوس بهعنوان بزرگترین پایگاه اطلاعاتی جهان در زمینههای چکیده مطالب و استنادهای علمی محسوب میشود. مهمترین تفاوت مقاله ISI یا مقالات اسکوپوس در این است که مقالات اسکوپوس علاوه بر چکیده مقاله، فهرست منابع هر پژوهش را هم فراهم میکند. با این اوصاف، هر مقالهای که در اسکوپوس چاپ میشود، چند بار توسط مقالات دیگر مورد استناد قرار گرفته است.
مراحل پذیرش و انتشار مقاله ISI
- مرحله اول: در مرحله اول باید مجله متناسب و مطابق با موضوع مقاله را انتخاب کنید. توجه داشته باشید که مجلات ISI دارای موضوعات مختلفی هستند و شما باید مجله مورد نظرتان در ISI را بهدرستی پیدا کنید.
- مرحله دوم: در این مرحله باید مقاله مورد نظرتان را بهصورت آنلاین و از طریق ایمیل به مجله مورد نظر ارسال یا Submit کنید.
- مرحله سوم: در این مرحله، مقاله توسط سردبیر مجله مورد بررسی و ارزیابی اولیه قرار میگیرد و در صورت تطابق و تأیید به هیئت داوران مجله فرستاده میشود.
- مرحله چهارم: پس از ارسال مقاله برای هیئت داوران، مقاله ISI مورد نظر باید مورد داوری قرار بگیرد. دقت داشته باشید که زمان داوری در مجلات مختلف، متفاوت است و ممکن است کمی طول بکشد. بهطورکلی، زمان داوری مقالات ISI حدوداً از یک تا ۳ ماه متغیر است. البته ناگفته نماند که ممکن است مقاله شما به دلایلی توسط داوران رد شود؛ این دلایل میتواند ایراد نگارشی، محتوایی یا پژوهشی باشد.
نکته مهم: یک مقاله ISI ممکن است توسط داوران پذیرش (Accept) شود، اما این پذیرش بهصورت مشروط انجام بگیرد. پذیرش مشروط یا Revise به پذیرشی گفته میشود که متقاضی یا محقق باید مقاله را با بعضی اصلاحات کوچک مجدداً به مجله ارسال کند؛ برای جلوگیری از وقوع ایرادات نگارشی میتوانید با سفارش تایپ به فریلنسرهای ماهر، کار خود را ساده تر کنید
- مرحله پنجم: اگر مقاله مورد پذیرش قرار بگیرد، نامهای از سمت سردبیر به محقق فرستاده میشود تا پس از تأیید نهایی برای چاپ در مجله آماده شود.
جمع بندی
مؤسسه ISI از جمله مؤسسات علمی و تحقیقاتی معتبر دنیاست که خدمات مختلفی را برای ارزشدهی به مقالات مختلف ارائه میدهد. اگر شما هم از جمله دانشجویان، محققین و اساتیدی هستید که میخواهید رساله علمی، پژوهشی یا تحقیق خود را در یکی از مجلات ISI به چاپ برسانید، با فریلنسرهای پونیشا در ارتباط باشید. نویسندگان فعال و ماهر مجموعه پونیشا به شما کمک میکنند تا تمامی مراحل مورد نیاز برای چاپ مقاله ISI از جمله تایپ و ترجمه را با موفقیت پشت سر بگذارید.