Desktop Image
skip to Main Content
فریم ورک Nuxt.js چیست و چگونه کار می کند؟

فریم ورک nuxt.js چیست و چگونه کار می کند؟

اگر قبلا با فریمورک‌های زبان‌های برنامه نویسی به خصوص فریمورک Vue.js کار کرده‌اید، حتما نام ناکس جی اس (nuxt.js) را شنیده‌اید. اما شاید اطلاعات کافی در مورد آن نداشته باشید و با نحوه عملکردش آشنا نباشید. در این مقاله قصد داریم فریمورک nuxt.js را معرفی کنیم. همچنین نحوه عملکرد این فریمورک و مزایا و معایب آن را مورد بررسی قرار می‌دهیم. قبل از آن، اگر نیاز به مطالعه بیشتر در مورد مفهوم فریمورک دارید، سری به مقاله فریمورک چیست بزنید.

فریمورک nuxt.js چیست؟

nuxt.js یکی از فریمورک‌های زبان جاوا اسکریپت است که به صورت رایگان و متن باز ارائه می‌شود. در مقاله‌ای دیگر از پونیشا بلاگ، به طور کامل توضیح داده‌ایم که جاوا اسکریپت چیست. این فریمورک، یک چارچوب سطح بالا است که بر پایه Vue.js طراحی شده و بیشتر برای توسعه اپلیکیشن‌های وب با ری اکت استفاده می‌شود. برای اطلاع بیشتر در مورد ری اکت، می توانید مقاله ری اکت چیست را مطالعه کنید.

فریم ورک ناکس

استفاده از این فریمورک، راه اندازی برنامه‌ها را ساده کره و توسعه UI را آسان می‌کند. امروزه nuxt.js بصری‌ترین چارچوب Vue.js در دسترس است. این فریمورک، Vue.js را با ویژگی‌های رندر سمت سرور ترکیب می‌کند تا آن را قدرتمندتر کند. nuxt.js مشکل ساختار پروژه Vue.js را حل می‌کند. ویژگی‌های این فریمورک با استفاده از استانداردهای صنعتی، برای ایجاد برنامه‌های کاربردی سازمانی ساخته شده است.

ویژگی های nuxt.js چیست؟

nuxt.js  با هدف ایجاد یک چارچوب انعطاف‌پذیر معرفی شد تا توسعه دهندگان بتوانند آن را به عنوان پایگاه داده اصلی پروژه خود قرار دهند و از آن استفاده کنند. همچنین این فریمورک از تمام پیکربندی Vue.js بهره می‌برد و توسعه دهندگان می‌توانند به راحتی با استفاده از این فریمورک، برنامه‌های Vue.js را توسعه دهند. ناکس جی اس برای رسیدن به اهداف بالا، باید دارای ویژگی‌هایی باشد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  • امکان رندر کردن در سمت سرور
  • مدیریت متدها با فایل بندی‌های مناسب
  • مدیریت متا تگ‌ها

 از دیگر ویژگی‌های این فریمورک می‌توان به بهبود عملکرد سئو و یادگیری آسان این فریمورک اشاره کرد.

مزایای nuxt.js

مزایای nuxt.js

ناکس جی اس دارای مزایای بسیاری زیادی است که در ادامه به بررسی برخی از آن‌ها می‌پردزیم.

رندر کردن استاتیک اپلیکیشن های Vue

یکی از شاخص‌ترین ویژگی‌های این فریمورک، دستور nuxt generate است. از طریق این دستور می‌توان نسخه‌ای ایستا از وب اپلیکیشن را تولید کرد. این دستور می‌تواند برای هر یک از روت‌ها، کدهای html تولید کند و در فایل مربوط به خودشان قرار دهد. اگر نیاز به اطلاعات بیشتر در خصوص کدهای html دارید، حتما سری به مقاله html چیست بزنید.

بهبود سئو

nuxt.js مزایای زیادی را برای توسعه‌دهندگان فرانت اند ارائه می‌کند. اما یک ویژگی بسیار مهم دارد که باعث شده استفاده از این فریمورک بسیار گسترش پیدا کند. این ویژگی مهم در واقع بهبود سئو است. nuxt.js برای بهبود سئو از SSR یا همان Server Side Rendering استفاده می‌کند. SSR داده‌های ajax را واکشی می‌کند و اجزای Vue.js را در رشته‌های html روی سرور nuxt.js رندر می‌کند. این ویژگی امکان تجزیه عالی از طریق عناصر DOM  را با تجزیه کننده سئو گوگل فراهم می‌کند. به این ترتیب تجزیه کننده سئو با سرعت بسیار زیاد، بلافاصله پس از بارگیری وبسایت،‌ تجزیه و تحلیل عناصر را انجام می‌دهد.

تقسیم کد به صورت خودکار

فریمورک nuxt.js می‌تواند یک نسخه پایدار از وبسایت شما ایجاد کند. به هر صفحه‌ای که به صورت استاتیک تولید شده است، فایل‌های اسکریپ و کدهای لازم برای اجرای آن صفحه را اختصاص می‌دهد. به این ترتیب، سایز فایل‌های js کاهش پیدا کرده و سرعت لود صفحات وب به شدت افزایش پیدا می‌کند.

مجهز به starter-template

فریمورک nuxt.js مجهز به starter-template است. این ویژگی کلیه چارچوب‌های مورد نیاز برای شروع یک پروژه را در اختیار برنامه نویسان قرار می‌دهد و ساختار خوبی را برای فولدرها به ارمغان می‌آورد.

به روزرسانی خودکار سرور

فرایند توسعه برنامه‌ها از طریق فریمورک nuxt.js، در مقایسه با سایر فریمورک‌ها بسیار روان‌تر است. این فریمورک مجهز به یک سرور با قابلیت به روزرسانی خودکار است که باعث آسان‌تر شدن فرایند توسعه برنامه‌ها می‌شود.

از جمله دلایل دیگری که یک توسعه‌دهنده را مجاب به استفاده از nuxt.js می‌کند، می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • داشتن ماژول‌های بسیار کاربردی
  • دارای پیش پردازش‌گر‌های Sass، Less و Stylus
  • کامپایل آسان ES6 و ES7
  • دارای سیستم روتینگ مجهز به دیتای غیر همزمان

معایب nuxt.js

مانند هر سیستم و نرم افزار دیگری، فریمورک ناکس هم دارای معایبی است. از جمله معایب این فریمورک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

عملکرد ضعیف تر نسبت به سایر فریمورک ها

فریمورک nuxt برای ساخت اپلیکیشن ساده Hello World حدودا ۱۹۰ درخواست را پردازش می‌کند. میانگین زمانی که برای هر درخواست صرف می‌شود، حدود ۵۲ میلی ثانیه است. بنابراین، فریمورک ناکس جی اس در مقایسه با سایر فریمورک‌های موجود، ضعیف‌تر عمل می‌کند.

جامعه کاربری نسبتا کوچک

این فریمورک جامعه کاربری وسیعی ندارد و به همین دلیل است که منابع آموزشی و مستندات کافی از آن در دسترس نیست.

لزوم مشخص شدن پشتیبان ها

در برخی مواقع ممکن است نیاز داشته باشید کلاس‌های CSS را به Props تغییر دهید. در این صورت لازم است تمام پشتیبان‌ها را ذکر کرده و یا از توابع JSX استفاده کنید.

مدیریت DOM

در فریمورک ناکس، مدیریت و کوئری کردن DOM تنها در برخی از هوک‌های خاص امکان پذیر است.

نحوه کار nuxt.js

nuxt.js به همان روشی کار می‌کند که یک فریمورک سمت سرور هنگام بازدید کاربر از یک وب سایت کار می‌کند. اگر RSS فعال باشد، هر بار که کاربر صفحه‌ای را درخواست می‌کند، درخواست‌ها بر روی سرور رندر می‌شوند؛ بنابراین به سروری نیاز است که بتواند در هر درخواست، صفحه را ارائه دهد. همچنین، اگر رندر سمت سرویس گیرنده (کلاینت) فعال باشد، محتوای صفحه را در مرورگر با استفاده از جاوا اسکریپت رندر می‌کند.

اقدامات و روش‌های اصلی مورد استفاده در Nuxt.js عبارتند از:

اکشن nuxtServerInit

این اقدام فقط در سمت سرور فراخوانی می‌شود و در نهایت برای ارسال اکشن‌ها در کتابخانه  Vuex مورد استفاده قرار می‌گیرد. Vuex،‌ یک کتابخانه مدیریت وضعیت برای ایجاد برنامه‌های پیچیده در Vue.js است.

تابع Validate

پیش از رندر کردن اجزای صفحه، تابع Validate یا تابع اعتبارسنجی فراخوانی می‌شود. این اقدام برای اعتبار سنجی پارامترهای پویای اجزا صفحه بسیار مفید است.

asyncData

این متد برای واکشی داده‌ها در سمت سرور استفاده می‌شود. asyncData تابعی است که پیش از رندر شدن صفحه اطلاعات را بارگذاری می‌کند. این روش به منظور واکشی (fetch) و رندر کردن دیتا در سمت سرور مورد استفاده قرار می‌گیرد.

جمع بندی

در این مقاله با ساز و کار فریمورک nuxt.js آشنا شدیم و مزایا و معایب این فریمورک را بررسی کردیم. این فریمورک بدون شک منجر به آسان شدن فرایند توسعه اپلیکیشن‌ها می‌شود و به همین دلیل است که بسیاری از توسعه دهندگان، برای ساخت و توسعه برنامه‌های خود، از این فریمورک استفاده می‌کنند. به‌خصوص که این فریمورک با ویژگی‌ها و امکاناتی که دارد، برای سئو نیز بسیار مفید است.

توجه داشته باشید nuxt.js و next.js دو فریمورک متفاوت برای جاوا اسکریپت هستند. این دو فریمورک از نظر اسمی مشابه هستند اما در عمل تفاوت‌های زیادی با هم دارند. اگر در مورد  next.js اطلاعات کافی ندارید، مقاله nextjs چیست را مطالعه کنید. فریمورک next.js را می‌توان به عنوان یک فریمورک برنامه نویسی تحت وب معرفی کرد.  next.js دارای قابلیت‌ها، ویژگی‌ها و مزایایی است که آن را به یک فریمورک مناسب برای طراحی سایت تبدیل کرده است و به عنوان یک فریمورک برای طراحی و توسعه فرانت اند معرفی شده است.

3.6/5 - (16 امتیاز)
دیدگاه‌ها

دیدگاه شما چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

© تمام حقوق برای پونیشا محفوظ است.

Back To Top

This will close in 0 seconds