skip to Main Content
رویت (Revit) چیست؟ هر آنچه باید از آن بدانید

رویت (Revit) چیست؟ هر آنچه باید از آن بدانید

در سال‌های اخیر نرم‌افزارها بیش از گذشته در زندگی روزمره ما نقش ایفا کرده‌اند و زندگی را برایمان راحت‌تر کرده‌اند. گاهی کار با این نرم‌افزارها آسان است و کاربرد عمومی دارد و گاهی کار با آن دانشی می‌خواهد که از عهده همه برنمی‌آید و کاربرد آن تخصصی می‌شود. نرم‌افزار رویت (Revit) از آن دسته نرم‌افزارهای تخصصی است که طراحان معماری و مهندسان عمران بیش از سایرین از آن استفاده می‌کنند. اکنون سؤالی که پیش می‌آید این است که رویت چیست و چگونه می‌تواند به کیفیت بهتر زندگی ما کمک کند؟

رویت چیست؟

تجسم و قدرت انتزاعی قوی از نکات مثبت و عوامل موفقیت برای مهندسان در گرایش‌های متفاوت محسوب می‌شود که پیش از ساخت یک دستگاه یا ساختمان باید آن را پیش از تولید یا ساخت در ذهن خود به‌صورت کامل مجسم کنند. در روزگار ما به لطف نرم‌افزارهای طراحی ۳  بعدی این کار برای مهندسان معماری و عمران آسان‌تر شده است. از جمله این نرم‌افزارها می‌توان رویت (Revit) را نام برد. در واقع، به‌جای استفاده از کاغذ، قلم، خط‌کش و ترسیم‌های نه‌چندان دقیق دستی، نرم‌افزار رویت با طراحی‌های دقیق دوبعدی و سه‌بعدی به کمک مهندسان معماری، عمران، برق و مکانیک می‌آید.

این نرم افزار در رشته‌هایی همچون مکانیک، برق، عمران و معماری برای مدل‌سازی اطلاعات ساختمان کاربرد زیادی دارد.

رویت به دلیل امکانات و قابلیت‌هایی که دارد، یکی از پرطرف‌دارترین نرم‌افزارهای مورد استفاده برای طراحی پلان‌های ساختمان محسوب می‌شود. امکانات و قابلیت‌های این نرم‌افزار آن را به یکی از پرطرف‌دارترین نرم‌افزارهای مورد استفاده برای طراحی پلان‌های ساختمان تبدیل کرده است. در ادامه، کاربردها و ویژگی‌های رویت را بیشتر بررسی می‌کنیم.

کاربردها و مزایای رویت

بیشترین جذابیت هر نرم‌افزاری بخش کاربرد آن در صنعت و زندگی روزمره است. رویت هم از این قاعده مستثنی نیست. کاربرد اصلی نرم‌افزار رویت در طراحی ساختمان و مدل‌سازی و پیاده کردن ایده‌های متفاوت است. سؤالی که پیش می‌آید بررسی کاربردها و مزایای آن در بخش طراحی است که سعی داریم به چند مورد از آن‌ها اشاره کنیم:

طراحی چهاربعدی BIM

با سیستم BIM می‌توان تمام اطلاعات مربوط به ساختمان را در سیستم وارد کرده و مطابق کارکرد ساختمان جدول‌هایی از قبیل لیست فضاها، مساحت فضاها، تیپ در و پنجره و… را ساخته و خروجی را مشاهده کرد.

طراحی مفهومی

یکی از قابلیت‌های رویت این است که می‌توان پیش‌نمایش پروژه‌های ساختمانی را مشاهده کرد. به کمک رویت مهندسان معماری و عمران می‌توانند طرح کلی طبقات را ترسیم کنند و یا تغییراتی را که ایجاد می‌کنند، برای مشتریان خود به نمایش بگذارند. این ویژگی سبب می‌شود دست طراحان برای امتحان کردن ایده‌های متفاوت باز باشد و این امکان را به مشتری می‌دهد تا طرح‌های مختلف را ببیند و بهترین آن را انتخاب کند.

تغییرات خودکار اندازه‌ها

تغییرات خودکار یکی دیگر از کاربردهای رویت است؛ به این معنا که تمام اجزای مورد نیاز ساختمان از جمله پلان‌ها، برش‌ها و نماها با یکدیگر مرتبط هستند. با هرگونه تغییر اندازه در مدل نرم‌افزاری در هر قسمت آن به‌صورت خودکار در سایر اجزای نقشه این تغییرات اعمال می‌شود. این ویژگی باعث می‌شود تا افراد با دقت و سرعت بیشتری به طرح دلخواه خود دست پیدا کنند.

تخمین هزینه متریال یک ساختمان

همان‌طور که در بالا اشاره کردیم، قدرت بالای مدل‌سازی رویت این امکان را برای طراحان فراهم می‌کند تا با هرگونه تغییری در اندازه‌ها سایر اجزا نیز تغییر کنند. همین ویژگی سبب می‌شود تا متریالی که برای ساخت یک محصول در ساختمان لازم است، با نرم‌افزار رویت محاسبه شود. این مسئله باعث می‌شود تا افراد بتوانند هزینه‌های پروژه‌های خود را تخمین زنند و باتوجه به بودجه خود تغییرات لازم را قبل از اجرا اعمال کنند.

رفع مشکلات احتمالی

بالا بودن کیفیت و ظرفیت مدل‌سازی در رویت این امکان را فراهم می‌کند تا اگر مشکلاتی در نقشه ساختمان‌ها وجود دارد، در همان مراحل اولیه رفع شود؛ بنابراین علاوه بر کاهش هزینه و افزایش سرعت و دقت با رفع اشکالات و تغییرات لازم قبل از انجام پروژه کیفیت کار نیز بالا خواهد رفت.

ویژگی های نرم‌افزار رویت

نرم‌افزار Revit ابزارهایی را برای طراحی معماری، مهندسی سازه و ساخت‌وساز ارائه می‌دهد و هماهنگی بین رشته‌ها را امکان‌پذیر می‌کند. رویت دارای یک عملکرد ابری گسترده برای رندر، تجزیه و تحلیل است. همچنین شامل ویژگی‌ها و عملکردهای اضافی مانند اشتراک‌گذاری، رندر درون محصول، تجزیه‌وتحلیل است.

ابزارهای موجود در Revit به کاربران این امکان را می‌دهند که تغییرات را از یک مدل پیوند داده شده نظارت کنند، اعلان‌های آن تغییرات را بررسی کنند، عناصر یک مدل پیوندداده شده را در مدل پایه خود کپی کنند و با سایر تیم‌هایی که روی همان پروژه کار می‌کنند، ارتباط برقرار کنند.

رویت علاوه‌بر این، قابلیت همکاری با سایر نرم‌افزارهای Autodesk مانند اتوکد یا FormIt به همراه پلاگین‌های گسترده‌ای که توسط شرکت‌ها و برنامه‌های نرم‌افزاری دیگر ایجاد می‌شود، را دارد که به تسهیل همکاری بین تیم‌ها و رشته‌های مختلف نیز کمک می‌کند. سه ویژگی جالب و کاربردی در نرم‌افزار رویت وجود دارد که شاید بتوان گفت وجه تمایز آن با سایر نرم‌افزارهای مشابه است که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

تجزیه و تحلیل

طراحی پایدار، این روزها در فرایند طراحی و ساخت بسیار مهم است و رویت دارای چندین ابزار تحلیلی است که می‌تواند به اندازه‌گیری اثرات زیست‌محیطی طراحی ساختمان کمک کند. وجود ابزارهای «بهینه‌سازی انرژی» در رویت و همچنین افزونه‌های اضافی موجود در فضای ابری، باعث می‌شود تا طراحان بتوانند در هر مرحله از فرایند طراحی، تأثیر آن را تجسم کنند.

مستندات ساخت و ساز

کاربران با استفاده از قابلیت‌های مدل‌سازی سه‌بعدی رویت و ابزارهای هماهنگی می‌توانند به‌سرعت تشخیص برخورد را بررسی کنند و سایر مسائل هماهنگی را شناسایی کنند. با این تغییرات کاربران می‌توانند اسناد ساخت‌وساز با کیفیت بالا و بدون خطا را نسبتاً سریع تولید کنند.

علاوه بر این ایجاد و استفاده از الگوهای پروژه رویت به‌صورت داخلی یکپارچگی را در اسناد ساخت‌وساز تیم شما حفظ می‌کند.

دسترسی مبتنی بر ابر

این روزها ابر به اثربخش‌ترین شیوه‌های همکاری تبدیل شده است. این روزها کار از راه دور برای بسیاری از شرکت‌ها به امری عادی تبدیل شده است. فضای ابری این امکان را به شما می‌دهد که در هر مکان یا زمانی دسترسی به مدل‌های رویت برای شما ممکن باشد. تعدادی پلتفرم مبتنی بر ابر وجود دارد که می‌توانند با رویت کار کنند.

اصلی‌ترین پلت فرم BIM 360 است که توسط Autodesk فروخته شده است. این پلتفرم به‌عنوان یک سرور در فضای ابری عمل می‌کند که در آن کاربران می‌توانند مدل‌های خود را ذخیره کنند، تغییرات را در مدل‌های گفته شده اعمال کنند، مدل‌ها و برگه‌ها را علامت‌گذاری کنند، با اعضای تیم ارتباط برقرار کنند و حتی به مدیریت تسهیلات پس از اتمام ساخت‌وساز کمک کنند و همگی این‌ها از طریق یک مرورگر وب امکان‌پذیر خواهد بود. در حقیقت اتصال به ابر باعث افزایش قدرت رویت می‌شود.

نرم‌افزارهای مختلف رویت و کاربرد هر کدام

نرم‌افزار رویت (Autodesk Revit) معمولاً بنا به سه رشته متفاوت معماری، عمران و رشته برق در سه نسخه متفاوت در بازار عرضه می‌شود.

  • رویت معماری (Revit Architecture)

          این نسخه از نرم‌افزار که مختص معماران است.

  • رویت ساختاری (Revit Structure)

          این نسخه مختص مهندسان عمران و سازه است.

  • رویت مپ (Revit MEP)

         این نسخه مختص مهندسان برق و مکانیک است.

چرا رویت را انتخاب کنیم؟

این روزها استفاده از نرم‌افزار رویت بیش از گذشته برای گردش کار مدل‌سازی سه‌بعدی مورد استفاده معماران و مهندسان قرار می‌گیرد. مزایای استفاده از رویت بسیار است؛ اما در این بخش سعی داریم به شما بگوییم چرا رویت یکی از نرم‌افزارهای کلیدی برای ایجاد و مدیریت مدل‌ها است.

ارائه مطالب

استفاده از چندین نرم‌افزار برای ارائه مطالب، فرایندی قدیمی در صنعت طراحی است؛ بااین‌حال رویت ابزارهایی را در یک پلتفرم ایجاد می‌کند. توانایی ایجاد نقشه‌ها و رندرهای سه‌بعدی به طور مستقیم در رویت به‌جای وارد کردن مدل خود در یک نرم‌افزار متفاوت، باعث صرفه‌جویی در زمان می‌شود.

برنامه‌ها و پلاگین‌های دیگری نیز وجود دارند که می‌توانند همراه با مدل‌های رویت برای بررسی و ارائه مدل شما در تنظیمات VR (واقعیت مجازی) استفاده شوند و این مسئله به تیم شما اجازه می‌دهد، تا از هر جایی در زمان واقعی با یکدیگر همکاری کنند.

مدل‌سازی پارامتریک

مدل‌سازی پارامتریک عبارتی است که به ایجاد مدل‌های سه‌بعدی از مجموعه‌ای از قوانین اشاره می‌کند. رویت از مدل‌سازی پارامتریک از طریق «families» استفاده می‌کند؛ به این معنا که همه چیز در رویت از بلوک‌های عنوان گرفته تا نماهای سه‌بعدی و اجزای ساختمانی مانند دیوارها یا کف، بخشی از یک «خانواده» است. یک خانواده را می‌توان با اختصاص ابعاد و ویژگی‌ها به اطلاعات دوبعدی یا سه‌بعدی ایجاد کرد، سپس کاربر رویت می‌تواند با تغییر آن پارامترها (به‌عنوان مثال: ارتفاع، عرض یا ضخامت یک خانواده درب) تغییر دهد. این ویژگی به رویت قابلیت کنترل بیشتری بر طراحی ساختمان در صنعت معماری می‌دهد.

روش کار رویت

به‌طورکلی دانستن روش کار یک نرم‌افزار نیاز به کلاس‌های آموزشی دارد؛ اما شناخت کلی روش کار رویت خالی از لطف نیست.

برنامه ریزی

همان‌طور که تغییرات در مدل رویت ایجاد می‌شود، برنامه‌هایی که تنظیم شده‌اند بلافاصله با آن تغییرات به‌روز می‌شوند و یکی از فرایندهای وقت‌گیر در فرایند طراحی معماری را ساده می‌کنند. برای کمک به مدیریت پروژه، زمان‌بندی‌ها نیز می‌توانند از رویت خارج شوند، اصلاح شوند و بعد از اعمال تغییرات دوباره وارد محیط شوند.

تنظیم برگه طراحی

از آنجایی‌که تمام اطلاعات به‌صورت هوشمند در رویت به هم متصل می‌شوند، تغییرات ایجاد شده نیز از یک نما به نمای دیگر منتقل می‌شود. به‌عنوان مثال، اگر بخواهیم دیواری را در طبقه جابه‌جا کنیم، این دیوار به طور خودکار در پلان‌ها، بخش‌ها و چشم‌اندازهای دیگر به‌روزرسانی می‌شود.

با نمایش نماها بر یک صفحه‌، کاربران می‌توانند با خیال راحت ادامه کار را انجام دهند؛ چراکه دیگر نیازی به تغییرات در کل صفحه نیست. در عوض، کاربر تغییری در یک نما ایجاد می‌کند و می‌تواند بلافاصله مجموعه طراحی را با اطمینان چاپ کند؛ زیرا می‌داند که تغییرات مرتبط با آن، با یک ویرایش خودکار انجام می‌شود.

کلام آخر

رویت (Revit) نرم‌افزاری با طراحی‌های دقیق و امکانات محیطی بسیار است. اغراق نیست اگر بگوییم مزایای این نرم‌افزار بیشتر از معایب آن است. در نهایت تمام آنچه درباره نرم‌افزار رویت گفته شد، تنها بخشی از اطلاعاتی است که می‌توان در خصوص آن بیان کرد. اگر شما پس از مطالعه این مقاله و با تحقیقات کامل خود سؤالاتی در خصوص نرم‌افزارهای طراحی دارید، با ما در میان بگذارید تا کارشناسان ما با تخصص خود شما را به بهترین شکل راهنمایی کنند. همچنین می‌توانید انجام پروژه با رویت را به فریلنسرهای پونیشا بسپارید. کافی است پروژه خود را هم اکنون در پونیشا ثبت کنید.      

۲.۹/۵ - (۱۶ امتیاز)
دیدگاه‌ها

دیدگاه شما چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

© تمام حقوق برای پونیشا محفوظ است.

Back To Top

This will close in 0 seconds