skip to Main Content
پرده سبز چیست و چگونه کار می کند؟ کاربرد پرده سبز در سینما

پرده سبز چیست و چگونه کار می کند؟ کاربرد پرده سبز در سینما

شما هم ممکن است در هنگام تماشای فیلم‌های علمی تخیلی تعجب کنید و این سوال برایتان پیش بیاید که این صحنه‌ها چگونه و کجا فیلمبرداری شدند؟ آیا برای فیلمبرداری سکانس‌های خارج از کره زمین، واقعاً باید به ماه و مریخ سفر کنیم؟ البته که اینطور نیست؛ اما واقعا این صحنه‌ها چگونه فیلمبرداری می‌شوند؟ شاید برایتان جالب باشد که بدانید، احتمالا  لوکیشن فیلمبرداری در این مواقع، فقط یک اتاق کوچک است با اندکی تجهیزات، دوربین و از همه مهم‌تر، پرده سبز!

پرده سبز (Green Screen) یا کروماکی، یکی از تجهیزات کلیدی در فرایند تولید فیلم است که به کارگردان و بازیگر کمک می‌کند که سفر به ماه، مریخ و اعماق اقیانوس را با هزینه بسیار کمتری تجربه کنند. در این مطلب کاربردهای پرده سبز در صنعت سینما را توضیح داده‌ایم و نحوه کار آن را نیز بررسی کردیم. اگه می‌خواهید بدانید که پرده سبز چیست و چگونه کار می‌کند، تا پایان این مقاله با پونیشا بلاگ همراه باشید.

پرده سبز چیست؟

پرده سبز چیست؟

پرده سبز، پس زمینه‌ای موقتی است که فیلمبرداری در آن انجام می شود. سپس طی فرآیند جلوه‌های ویژه بصری، می‌توانید هر پس زمینه تصویری و ویدیویی که دوست دارید را جایگزین پرده سبز کنید. با به کار بردن تکنیک پرده سبز در سینما، تحول بزرگی در صنعت فیلم سازی ایجاد شد. تکنیک پرده سبز احتمالاً با نام‌های مختلفی همچون گرین اسکرینGreen screen) ) و کروماکی نیز  به گوشتان خورده است.

اگر فیلم اینتراستلار را دیده باشید، می‌توانید به خوبی مفهوم پرده سبز را درک کنید. علاوه بر صنعت سینما، با توجه به رشد روزافزون حضور افراد در شبکه‌های اجتماعی و همچنین تولید محتوای ویدیویی در این بسترها، استفاده از پرده سبز نیز گسترش یافته است. 

جالب است بدانید تنها راه داشتن پرده سبز، خرید پارچه و نصب آن نیست. استفاده از پروژکتورهای سبز رنگ و روشن کردن آن‌ها به سمت دیوار و همچنین رنگ کردن دیوار نیز روش‌هایی برای استفاده از مزایا و امکانات پرده سبز است. اما ایده پرده سبز چگونه شکل گرفت؟

 تاریخچه پرده سبز

در حالی که تکنیک کروماکی نسبتاً جدید به نظر می‌رسد، جالب است بدانید که فناوری‌های مشابه آن، از ۱۰۰ سال قبل مورد استفاده بوده است. برای مثال در ۱۸۹۸ جورج اسمیت با نوردهی مضاعف به قسمت‌هایی، سوژه‌های مورد نظر خود را حذف می‌کرد. این فرد برای این کار از پارچه سیاه رنگ استفاده می‌کرد. در سال ۱۹۱۸ نیز فرانک ویلیام، تکنیک جدیدی را ابداع کرد که پس زمینه جایگزین شده همزمان با حرکات دوربین و افراد و اجسام فیلمبرداری شده، حرکت می‌کرده است. از این تکنیک در فیلم The Invisible Man  در سال ۱۹۳۳ استفاده شده است.

اما به صورت جدی، اختراع پرده سبز که در ابتدا آبی بوده است از ۱۹۹۰ توسط لری باتلر انجام شده است. این فرد متوجه شد که استفاده از یک رنگ به عنوان پس زمینه فیلم برداری، ساخت جلوه‌های ویژه را تا چه حدی آسان خواهد کرد. اما چرا رنگ‌های آبی و سبز انتخاب شدند؟ در ادامه مطلب در این باره توضیح داده‌ایم.

تفاوت پرده سبز و پرده آبی

تفاوت پرده سبز و پرده آبی

همانطور که متوجه شدید، در آغاز شکل گیری تکنیک کروماکی، رنگ انتخاب شده برای پارچه به رنگ آبی بوده است. اما در حال حاضر، ترجیح تولید کنندگان محتوای ویدیویی، استفاده از رنگ سبز است. چرا؟ چون در رنگ پوست انسان، کمترین رنگ مشاهده شده، سبز است. در نتیجه امکان تدوین ویدئو به شکلی باکیفیت‌ و با کمترین نقطه ضعف فراهم می‌شود. یعنی با حذف رنگ سبز از تصویر، رنگ پوست انسان، تغییر چندانی نخواهد کرد و در نتیجه، ادیت ویدیو راحت‌تر خواهد شد.

کاربردهای پرده سبز چیست؟

پرده سبز را برای کاربردهای مختلف می‌توان به کار گرفت. با مطالعه همین مطلب تا به اینجا احتمالاً متوجه شدید که بسیاری از ویدیوهایی که روزانه در اینستاگرام و یوتیوب می‌بینید، با استفاده از پرده سبز ساخته شده‌اند. استفاده از این تکنیک در تولید محتوای سوشال مدیا، جذابیت بصری محتوا را بالا می‌برد و می‌تواند به عنوان یک مزیت رقابتی در این فضا محسوب شود. در حال حاضر، بسیاری از کسب و کارها برای بازاریابی و فروش، تولید محتوای ویدئویی را از سر گرفته‌اند. برای مطالعه بیشتر در این زمینه، پیشنهاد می‌کنیم بخوانید ویدیو مارکتینگ چیست.

صنعت سینما را هم که خودتان بهتر می‌دانید. احتمالاً با مطالعه این مطلب، نام چندین فیلم که در آن‌ها از پرده سبز استفاده شده است، در ذهنتان تداعی شده است.

 علاوه بر این، عکاسان حرفه‌ای و آتلیه‌ها نیز ممکن است از پرده سبز برای پیشبرد کارهای خود استفاده کنند. به طور کلی پرده سبز را می‌توان در صورت لزوم، در تولید انواع محتوای ویدئویی و تصویری به کار گرفت. آنچه مهم است، استفاده صحیح و اصولی است به گونه‌ای که کیفیت محتوای شما افزایش پیدا کند و جذابیت‌های بصری آن بیشتر شود.

 پرده سبز چگونه کار می‌‌ کند؟

برای فیلمسازان، تکنیک کروماکی می‌تواند به معنای تخیل بی‌نهایت باشد. کارگردان و بازیگر با این تکنیک می‌توانند با کمترین خطر در اعماق اقیانوس و اوج آسمان حضور داشته داشته باشند و صحنه‌های زیبایی خلق کنند. به نوعی، پرده سبز با ارائه پس زمینه یک دست و یک رنگ این امکان را برای یک گروه فیلم سازی فراهم می‌کند که بتواند طی فرایند کروماکی، پس زمینه مورد نظر خود را جایگزین کنند. این عملکرد طی سه مرحله اتفاق می‌افتد:

  • فیلمبرداری در مقابل پرده سبز
  • ویرایش و حذف محدوده رنگ با استفاده از نرم افزارهای ادیت ویدئو
  • جایگزین کردن پس زمینه مورد نظر و تدوین کلی ویدئو

مزایا و معایب استفاده از پرده سبز

مزایا و معایب استفاده از پرده سبز

اگر خلاق و ایده پرداز باشید و کمی ابتکار عمل به خرج بدهید، استفاده از پرده سبز می‌تواند مزایای بسیار زیادی برای شما داشته باشد. در صنعت بزرگ سینما، امکان تولید صحنه‌های هیجان انگیز و غیر ممکن با استفاده از این تکنولوژی فراهم شده است. از طرفی با استفاده از پرده سبز می‌توان از حضور گروه فیلمبرداری در محیط‌های خطرناکی که ممکن است با انواع ضررو زیان همراه باشد، جلوگیری کرد. علاوه بر این، پرده سبز به گروه‌ها این امکان را می‌دهد که در صورتی که تایم کاری نامنظمی دارند، صحنه‌ها را به صورت جداگانه فیلمبرداری کرده و سپس از طریق تدوین ویدیو، ویرایش و اصلاح کنند.

با این حال معایبی و نقاط ضعفی نیز وجود دارد. اگرچه خرید پرده سبز و نصب آن ارزان و بی‌دردسر به نظر می‌رسد، اما فرایند ویرایش ویدیو و همچنین تنظیم نور مناسب، می‌تواند زمان‌بر و گران باشد. در صورتی که نورپردازی بی‌دقت و نامنظم باشد، پس زمینه ویدئو، مصنوعی و کیفیت آن غیر قابل قبول خواهد بود.

از طرفی، اگر سوژه فیلمبرداری شما، نقطه کوچکی از رنگ پرده را داشته باشد، تدوین آن به شدت سخت خواهد بود.

چگونه از پرده سبز بهتر استفاده کنیم؟

به کار بردن نکات زیر، در بهره‌وری بیشتر و بهتر از پرده سبز به شما کمک می‌کند:

  • قبل از نصب پرده سبز و همچنین در صورت لزوم، آن را اتو کنید.
  • نورپردازی بهینه را فراموش نکنید. علاوه بر این، آن را به گونه‌ای تنظیم کنید که سایه سوژه بر روی پرده پیدا نباشد.
  • فاصله سوژه تا پرده سبز را درست انتخاب کنید. تجربیات نشان می‌دهد فاصله بیشتر معمولاً کیفیت بهتری پس از ادیت به شما خواهد داد. 
  • استفاده از لباس‌های تیره، باعث می‌شود تکنیک کروماکی، نتایج بهتری داشته باشد.

نکات مهم درباره خرید پرده سبز 

اگر قصد دارید پرده سبز بخرید، بهتر است در حین خرید به نکات زیر توجه کنید:

  • جنس پارچه را در نظر بگیرید و تجربیات افراد مختلف نشان می‌دهد که مخمل سبز رنگ، بهترین جنس پارچه برای پرده سبز است.
  • به طور کلی پارچه را انتخاب کنید که نور را انتقال ندهد. 
  • در انتخاب پارچه به انعکاس و بازتاب نور نیز توجه کنید. معمولان پارچه‌های مات و کلفت‌تر انتخاب مناسب‌تری هستند.
  • اگر قصد خرید اینترنتی دارید، فروشگاهی را انتخاب کنید که امکان مرجوع کردن جنس را داشته باشد چرا که ممکن است پارچه ویژگی‌های دلخواه شما را نداشته باشد.

جمع بندی

همان‌طور که متوجه شدید، در کروماکی با هدف حذف بک گراند سوژه و جایگزین کردن بک گراند مورد نظر، از نرم افزارهای ادیت ویدیو استفاده می‌کنند. از جمله این نرم افزارها می‌توان به افتر افکت و پریمیر اشاره کرد. برخی نرم افزارهای قابل نصب در تلفن‌های همراه نیز امکان حذف پرده سبز را به شما می‌دهند و این واقعا عالی است.

در این مطلب توضیح دادیم که پرده سبز چیست و کاربردهای پرده سبز را نیز بررسی کردیم. استفاده از پرده سبز در  تولید محتوای ویدئویی با هر هدفی که باشد، خلاقانه جالب و کمی هم پر دردسر به نظر می‌رسد. این طور نیست؟ 

اگر دوست دارید از دردسرهای خرید، نصب و استفاده از پرده سبز رها شوید و یا اگر به وقت و زمان کافی برای این کارها را ندارید می‌توانید برای تدوین ویدیو با متخصصین پونیشا در ارتباط باشید. متخصصین فعال در پونیشا، پروژه‌های متنوع ادیت مانند پروژه ادوبی افتر افکت شما را با بهترین کیفیت در کمترین زمان به شما تحویل خواهند داد.

امیدواریم مطالعه این مطلب درباره کاربردهای پرده سبز برای شما مفید بوده باشد. اگر تجربه جالبی در این زمینه دارید با ما و سایر کاربران در میان بگذارید.

۳.۴/۵ - (۵ امتیاز)
دیدگاه‌ها

دیدگاه شما چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

© تمام حقوق برای پونیشا محفوظ است.

Back To Top

This will close in 0 seconds