آشنایی با نحوه تولید عسل طبیعی(راهنمایی برای خرید)

عسل طبیعی هدیه طبیعت به انسان
تشخیص عسل طبیعی یکی از دغدغه های مهم کسانی است که میخواهند عسل بخرند،به دلیل اینکه روش های تشخیص مشکل است و امکان تقلب وجود دارد مصرف کنندگان میخواهند روش های مطمئنی برای مشخص کردن کیفیت داشته باشند،برای تشخیص درست نیاز داریم که اطلاعات کلی درباره نحوه و فرآیند تولید عسل داشته باشیم.
فرآیند تولید عسل طبیعی:
گرده افشانی و جمع آوری شهد:
زنبورهای کارگر با استفاده از بویایی و بینایی فوق العاده ای که دارند مسافت های طولانی را پرواز میکنند و گل ها و شکوفه هایی که دارای گرده هستند را تشخیص میدهند،زنبور روی گل نشسته و با استفاده از خرطوم خود شروع به مکیدن شهد گل میکند این شهد در معده عسل،که جدا از معده اصلی زنبور است ذخیره میشود،همچنین گرده گل را با بزاق خود مخلوط کرده و آن را به شکل توپهای کوچکی در میآورد که به پاهای عقب زنبور میجسبند،این عمل زنبور کمک قابل توجهی به گرده افشانی گیاهان میکند و از موارد ضروری برای حفظ محیط زیست است.زنبور با انتقال گرده گل از گیاه نر به گیاه ماده باعث تکثیر و ثمردهی گیاهان میشود.
تبدیل شهد به عسل:
زنبور کارگر گرده و شهد را به کندو میآورد و به زنبورهای داخل کندو تحویل میدهد در این مرحله زنبورها با افزودن آنزیمهایی مثل
گلوکز اکسیداز و اینورتاز به شهد باعث میشوند قندهای پیچیده مانند ساکارز به گبوکز و فروکتوز تبدیل شود. شهد به داخل موم انتقال پیدا میکند و زنبورهای با بال زدن و ایجاد جریان هوا باعث کاهش رطوبت عسل میشوند و عسل غلیظ میشود،در این مرحله رطوبت از 70-80درصد به 20درصد میرسد. مرحله بعد مهر و موم کردن قسمت های کوچک پر شده در موم است.زنبور روی عسل را با یک لایه نازک از موم میپوشاند تا از آلودگی و رطوبت در امان باشد.
انواع عسل طبیعی:
براساس منبع گل:
عسل تگ گل:در این نوع عسل فقط از یک نوع شهدگل استفاده شده است یا شهد گلهای دیگر در آن بسیار کم است،مثل عسل گون،کنار یا آویشن
عسل چند گل:در این نوع از عسل از شهد گل های متفاوتی استفاده شده است،مانند عسل چهل گیاه.
براساس منطقه جغرافیایی:کوهستان،جنگل،دشت و ...
براساس روش تولید:عسل خام،عسل پاستوریزه،عسل ارگانیک
گرده گل جمعآوری شده توسط زنبور
ترکیبات شیمیایی عسل طبیعی:
قندها:فروکتوز،گلوکز و ساکاروز
آنزیم ها: دیاستاز، گلوکز اکسیداز و غیره.
ویتامین ها و مواد معدنی: ویتامین های گروهB، ویتامین C، کلسیم، منیزیم و غیره.
آنتی اکسیدان ها: فلاونوئیدها و ترکیبات فنولی
رطوبت:مقدار کمی از عسل رطوبت است،عسل با رطوبت زیاد کیفیت پایینی دارد.
خواص عسل طبیعی برای بدن و سلامتی:
تقویت سیستم ایمنی:بهدلیل وجود آنتی اکسیدانها عسل نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی دارد.
منبع انرژی سریع و سالم:قندهای موجود در عسل منبع انرژی هستند ولی چون قندهای طبیعی هستند ضررهای قند مصنوعی را ندارند.
سلامت پوست:از عسل میتوان برای ماسک صورت و محصولات پوستی استفاده کرد.
سلامت گوارش:عسل باعث بهبود گوارش و درمان مشکلات گوارشی میشود.
خواص ضد باکتری و ضدعفونی کننده:عسل با خواص آنی باکتریال و ضدعفونی کننده نقش موثری در بهبود زخم و عفونت دارد.
تسکین گلودرد و سرفه:ترکیب عسل و آبلیمو در آب ولرم تسکین دهنده دردهای گلو و سرفه است.
روش های تشخیص عسل طبیعی از تقلبی:
روش های خانگی:
تست حل شدن در آب:عسل طبیعی به سختی در آب سرد حل میشود.
تست شعله:عسلی که افزودنی نداشته باشد تقریبا قابل اشتعال است.
جذب روی کاغذ:عسلی که دارای کیفیت خوبی باشد،جذب کاغذ نمیشود.این روش بیشتر برای مشخص شدن درصد طوبت عسل به کار میرود.
روش آزمایشگاهی:آزمایشگاه میتواند با تست کردن عسل ،میزان ساکاروز،فعالیت آنزیم ها و افزودنیها را تشخیص دهد به یاد داشته باشید بهترین و مطمئن ترین روش تشخیص عسل طبیعی،تست آزمایشگاهی است.
نگهداری و مصرف عسل طبیعی:
شرایط نگهداری:عسل باید در دمای مناسب و دور از نور مستقیم و رطوبت نگهداری شود دقت داشته باشید که عسل در مکان های سرد مانند یخچال دچار حالتی میشود که به آن رس کردن میگویند،این حالت در بسیاری از افراد این شک را ایجاد میکند که عسل آن ها مرغوب نیست ولی دقیقا برعکس است و عسل کاملا طبیعی در دو حالت دچار رس میشود:1-ماندن به مدت طولانی 2-ماندن در مکان سرد
استفاده از عسل:عسل استفاده های فراوان و متنوعی دارد،مثل:ترکیب با شیر،آبلیمو و آب ولرم،ماسک صورت،ترکیب با دارچین و زنجبیل
نتیجه گیری:
عسل به دلیل خواص فوق العاده ای که دارد،اهمیت زیادی دارد اگر مشکل خاصی ندارید به شما پیشنهاد میشود حتما در رژیم غذایی خود جایگاهی را به عسل اختصاص بدهید اما حتما در ذهن داشته باشید عسل خود را از فروشنده های مطمئن تهیه کنید،فروشگاه محصولات طبیعی سبزکوه،فروشگاهی است که عسل را مستقیما از تولیدکنندگان به مصرف کنندگان میرساند،همچنین تمامی عسل ها در این فروشگاه دارای برگه آزمایشگاه هستند تا مصرف کنندگان گرامی از خرید محصول اطمینان لازم را داشته باشند،همچنین خرید عسل طبیعی علاوه بر اینکه به نفع خریدار و فروشنده است تاثیر مثبت به صورت غیرمستقیم بر محیط زیست و طبیعت کشورمان دارد.