

محتوای رپورتاژ برای پین ورک
مواد شوینده در نماشویی ساختمان چیست؟
همانطور که تمیزی داخل ساختمان اهمیت دارد و ساکنین آن ساختمان را به خود جذب میکند، تمیزی خارج ساختمان یعنی نمای آن نیز از اهمیت بالایی برخوردار است و تاثیر زیادی درجذابیت ساختمان میگذارد؛ به همین دلیل باید نما شویی ساختمان را نیز به عنوان امری مهم در نظافت ساختمان درنظر بگیریم.
در این مقاله قصد داریم به معرفی مواد شویندهی مورد استفاده در نما شویی ساختمان بپردازیم اما قبل از آن به تعریف نما شویی، دلیل و اهمیت نما شویی ساختمان، روشهای نماشوی ساختمان و... میپردازیم.
نما شویی چیست؟
به فرآیند شستشو و تمیز کردن نمای ساختمان که شامل زدودن گرد و غبار، خاک، جرم، آلودگی و سیاهیهای روی نمای ساختمان میشود، نما شویی (Facade Cleaning) گفته میشود. نماشوی ساختمان با استفاده از ابزار، مواد و روشهای مختلفی انجام میشود که انتخاب هر یک از این مواد شوینده و روشها برای انجام فرآیند نما شویی بستگی به عوامل مختلفی دارد از جمله: جنس نمای ساختمان، ارتفاع ساختمان، میزان و شدت و نوع آلودگیهای موجود در سطح نمای ساختمان.
چرا به نما شویی ساختمان نیاز داریم؟
آلودگیهای روی نمای ساختمانها به دلایل مختلفی از جمله آلایندههای موجود در هوا، بارانهای اسیدی و غیره ایجاد میشوند. این آلودگیها نمای اصلی ساختمان را میپوشاند و آنرا زشت و کثیف جلوه میدهند. همچنین از سوی دیگر وجود این آلودگیها در طولانی مدت روی سازهی نمای ساختمان نیز تاثیر منفی گذاشته و ممکن است باعث ترک خوردن و رسوب کردن آن شود.
از این رو لازم است طی دورههای مختلفی با توجه به جنس نمای ساختمان، موقعیت جغرافیایی آن و شرایط آب و هوایی اقدام به نماشویی ساختمان کنیم که معمولا یک یا 2بار در سال برای نما شویی کافی خواهد بود. نما شویی همچنین از ساختمان در برابر صدمات ناشی از وزش بادهای شدید و باران، رطوبت و دمای بالا نیز محافظت میکند.
روشهای اجرای فرآیند نماشویی ساختمان
همانطور که پیشتر گفتیم، روشهای مختلف نما شویی با توجه به عوامل و فاکتورهای مختلفی تعیین میشود و انتخاب نوع و روش نماشویی مناسب هر ساختمان را نیز متخصصان این حوزه و شرکت نماشویی میتوانند بطور دقیق برای شما تشخیص دهند که در اینجا پیشنهاد ما به شما شرکت پینورک است که خدمات تخصصی در زمینهی نما شویی ساختمان ارائه میدهند و میتوانید با خیال راحت خدمات موردنیاز خود را به متخصصان آن محول کنید.
بطور کلی نما شویی ساختمان به دو روش قابل انجام است:
1.نما شویی با داربست:
این روش نما شویی ساختمان یک روش سنتی و قدیمی است که امروزه در نماشویی بسیار کم مورد استفاده قرار میگیرد، مگر در صورتی که امکان دسترسی به نما و نماشویی با طناب وجود نداشته باشد و ناچار به استفاده از داربست باشیم. از طرفی شستن نما با داربست به مراتب راه پرخطری است، به صرف زمان و هزینهی زیادی نیز نیاز دارد و همچنین در نماشوی ساختمانهای بلند و مرتفع قابل استفاده نیست.
2. نماشویی با طناب و راپل:
این روش از جدیدترین و ایمنیترین روشهای نماشویی ساختمان میباشد که امروزه در اکثر ساختمانها فارغ از جنس نما و ارتفاع آن مورد استفاده قرار میگیرد.
راپل یا Rappel کلمهای فرانسوی است و در زبان انگلیسی با اصطلاح Abseiling شناخته میشود که به معنی پایین آمدن با طناب است. در ابتدا کوهنوردان از این تکنیک برای کوهنوری استفاده میکردند اما بعدها با گسترش این تکنیک و ابزارهای مربوط به آن در نماشویی ساختمان نیز از آن استفاده شد. طنابهای محکم، گرههای مختلف و کاربینها ابزار اصلی این تکنیک به شمار میروند.
مواد شوینده در نماشویی ساختمان
همانطور که در بالا گفته شد از دو راه یعنی شستشوی نما با طناب وداربست میتوان فرآیند نماشویی را اجرا کرد اما نحوهی شستشو و مواد شویندهای که میتوان برای نماشویی بکار برد طرف دیگر ماجراست و باز هم به جنس نمای ساختمان که میتواند آجر،شیشه، سنگ و کامپوزیت باشد و میزان جرم و آلودگی روی نما بستگی دارد.
بطور کلی 4 روش برای نماشویی وجود دارد:
1. شستشو با آب
آب یک نماشوی ساختمان میباشد که راهکاری منطقی و محافظه کارانه با کمترین ضرر برای تمیزکردن ساختمانهایی است که گرد و خاک و دوده تنها مشکل آنها است. نما شویی با آب بصورت شستشوی نما با واترجت یا فشار آب انجام میشود که رایجترین روش نماشویی است. واترجت دستگاهی است که آب را با فشار بالا از نازل خارج میکند. فشار آب از کم شروع و در صورت نیاز افزایش مییابد. سپس نقاط جزئی که آلوده باقی ماندهاند با یک برس تمیز خواهند شد. برای نمونه در نما شویی کامپوزیت میتوان از واترجت استفاده کرد.
2. شستشو با مواد شیمیایی
مواد شیمیایی نیز نماشوی ساختمان محسوب میشوند که برای از بین بردن دوده و گرد و خاک، رنگ و گرافیتیهای روی دیوار یا زنگزدگیها مناسباند. معمولا دو نوع شویندهی اسیدی و قلیایی در نماشویی استفاده میشود.
شویندههای اسیدی برای آجر نما، سنگ نما، نمای بتنی، نمای گرانیتی و نمای ماسهسنگ کارآیی دارند. شویندههای قلیایی نیز برای ساختمانهایی که مصالحشان به اسید حساساند مناسباند مثل نماهایی که سنگ آهک، سنگ مرمر، گرانیت جلا یافته یا ماسهسنگ گچی در نمایشان استفاده شده است.
برای هر دو نوع شویندهها ابتدا سطح نما را خیس میکنند، بعد شویندهها را روی آن میپاشند و مدتی آن را به همان حالت باقی میگذارند. سپس شویندهها و آلودگیها را بهکمک آب از سطح نما پاک میکنند.
3. شستشو با مواد نانو
شستشوی با مواد نانو از جدیدترین روشهای نما شویی میباشد که به خاطر قدرت پاک کنندگي بالا و اينکه حلالهاي قويتري نسبت به ديگر شويندهها هستند، به نما آسيب نميزنند. همچنین میزان پاکیزگی پس از نما شویی با مواد نانو از ماندگار بیشتری برخوردار است. از طرف دیگر امروزه نماشویی با مواد نانو، نما را آب گریز و در برابر عوامل فرسایشی و جرمگیری نیز مقاوم مینماید .
4. شستشو با تراشیدن
این روش نسبت به روشهای قبلی کمی خشنتر است و معمولا توصیه نمیشود. زیرا شن پاشی یا استفاده از سنگ برای پاک کردن میتواند رنگ و نمای اصلی ساختمان را نیز همراه آلودگیها از بین ببرد. واتر سندبلاست روشی است که در آن آب با سیلیس یا ماسه در دستگاهی فشرده شدهاند و با فشار به نمای ساختمان پاشیده میشود. بسته به جنس نما و رسوب نشسته بر نمای ساختمان از سیلیس با دانه بندیهای مناسب استفاده میشود.
شرکت پینورک میتواند در نماشویی ساختمان با افراد متخصص و باتجربه در این زمینه و همچنین پشتیبانی رایگان و دائمی به شما کمک کند. همچنین از آنجا که با توجه به روش انتخابی مناسب برای شما، نماشویی ساختمان قیمت متفاوتی میتواند داشته باشد، قیمت نماشویی ساختمان پس از اعزام کارشناس بصورت حضوری در محل به شما اعلام میگردد. کافیست با شمارهی 021-88700770 جهت دریافت مشاوره و رزرو نوبت تماس بگیرید .